Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia, câștigătoare la Gala Premiilor Business Review, pentru transformarea „Smart City”

Publicat

premiu alba iulia smart city

Primăria Alba Iulia a fost premiată la Gala Premiilor Business Review pentru eforturile transformării municipiului, într-un Smart City. La secțiunea „Local Smart Initiative” au fost cinci finaliști, printre care Primăria Cluj-Napoca, OMV şi Fundația Vodafone România, însă juriul a decis că administrația din „Cealaltă Capitală” este cea care merită premiul. 

Gala Premiilor Business Review este unul dintre cele mai prestigioase evenimente din România, cunoscut pentru transparența și independența prin care se acordă premiile, dar și pentru nivelul înalt al participării. Evenimentul a avut loc în data de 5 martie la București.

Juriul independent, compus din reprezentanți de top ai comunității de afaceri din România, au evaluat inițiativele, reușitele excepționale ale companiilor, liderilor din diverse domenii și antreprenorilor care au ieșit în evidență în anul 2017, potrivit procedurilor de jurizare.

La categoria LOCAL SMART INITIATIVE, unde Primăria Alba Iulia a fost desemnată marea câștigătoare, au intrat pe „lista scurtă”

  • Primăria Alba Iulia pentru eforturile transformării municipiului Alba Iulia într-un Smart City
  • Primăria Cluj-Napoca pentru Bugetarea Participativă din Cluj-Napoca
  • OMV Petrom pentru Electric Hub Fundația Vodafone România pentru proiectul Smart Public Transport care ajută persoanele cu deficiențe de vedere
  • Immochan România pentru cel mai mare proiect de regenerare urbană din România – Coresi District

Premiul a fost ridicat de Liviu Stanciu – Comunication Manager Alba Iulia Smart Cities și Valentin Voinica, Project Manager Alba Iulia Smart Cities.

„Mulțumim Business Review pentru acest premiu, este o recunoaștere a faptului că munca noastră începe să aibă rezultate bune. Aș vrea să le mulțumesc companiilor mari și mici care investesc în Alba Iulia, alături de care căutăm soluții”, au declarat aceștia la primirea trofeului.

Este recunoașterea unei provocări vizionare pentru România și, de ce nu, al unui „pionierat” pe care administrația locală și l-a asumat și pe care, cu siguranță, îl va dezvolta și pe viitor. Faptul că Alba Iulia a devenit un reper în ceea ce privește conceptul de Smart City, nu face decât să ne plaseze în elita comunităților din lume în care sunt implemetate modele, practici și soluții inovatoare, capabile să genereze standarde tot mai ridicate pentru cetățeni.

„Alba Iulia trăiește la prezentul continuu și își accelerează viitorul. Se întâmplă mai des la o distanță de 350 de kilometri de Alba Iulia, în capitală, Celalată Capitală să fie mai aplaudată decât acasă. Știu că Smart City sună, în continuare, a stele căzătoare sau, cel mult, a teorie. Premiul acesta, ca și altele, vorbește mai mult despre a nu sta pe margine, de a fi parte dintr-un sistem care crede și pune umărul la a a urni viitorul, fără a ignora certitudinile prezentului. Sunt unii care trăiesc într-o zonă de tragică resemnare și abținere, care cred doar și numai ce văd, fără să înțeleagă că Alba Iulia încă vibrează, dar are nevoie de mai mult pentru ca sunetul ei să nu se stingă în timp. Că progresul nu e o întâmplare şi că trebuie să ai îndrăzneala. Din fericire, eu sunt conectat la albaiulienii pentru care viitor înseamnă mai mult decât a se compara cu gardul sau garajul vecinilor. Azi avem parteneriate, competenţe şi teste relevante. Mâine vom ieşi din zona de laborator şi bibliotecă şi vom pune la lucru tot ce înseamnă smart pentru Alba Iulia”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

La eveniment au participat peste 200 de reprezentanţi ai mediului de afaceri, directori executivi, antreprenori şi finanţatori. Editia a 13-a a evenimentului a reunit peste 140 de nominalizaţi în cadrul celor 11 categorii jurizate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax