Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia, câștigătoare la Gala Premiilor Business Review, pentru transformarea „Smart City”

Publicat


premiu alba iulia smart city

Primăria Alba Iulia a fost premiată la Gala Premiilor Business Review pentru eforturile transformării municipiului, într-un Smart City. La secțiunea „Local Smart Initiative” au fost cinci finaliști, printre care Primăria Cluj-Napoca, OMV şi Fundația Vodafone România, însă juriul a decis că administrația din „Cealaltă Capitală” este cea care merită premiul. 

Gala Premiilor Business Review este unul dintre cele mai prestigioase evenimente din România, cunoscut pentru transparența și independența prin care se acordă premiile, dar și pentru nivelul înalt al participării. Evenimentul a avut loc în data de 5 martie la București.

Juriul independent, compus din reprezentanți de top ai comunității de afaceri din România, au evaluat inițiativele, reușitele excepționale ale companiilor, liderilor din diverse domenii și antreprenorilor care au ieșit în evidență în anul 2017, potrivit procedurilor de jurizare.

La categoria LOCAL SMART INITIATIVE, unde Primăria Alba Iulia a fost desemnată marea câștigătoare, au intrat pe „lista scurtă”

  • Primăria Alba Iulia pentru eforturile transformării municipiului Alba Iulia într-un Smart City
  • Primăria Cluj-Napoca pentru Bugetarea Participativă din Cluj-Napoca
  • OMV Petrom pentru Electric Hub Fundația Vodafone România pentru proiectul Smart Public Transport care ajută persoanele cu deficiențe de vedere
  • Immochan România pentru cel mai mare proiect de regenerare urbană din România – Coresi District

Premiul a fost ridicat de Liviu Stanciu – Comunication Manager Alba Iulia Smart Cities și Valentin Voinica, Project Manager Alba Iulia Smart Cities.

„Mulțumim Business Review pentru acest premiu, este o recunoaștere a faptului că munca noastră începe să aibă rezultate bune. Aș vrea să le mulțumesc companiilor mari și mici care investesc în Alba Iulia, alături de care căutăm soluții”, au declarat aceștia la primirea trofeului.

Este recunoașterea unei provocări vizionare pentru România și, de ce nu, al unui „pionierat” pe care administrația locală și l-a asumat și pe care, cu siguranță, îl va dezvolta și pe viitor. Faptul că Alba Iulia a devenit un reper în ceea ce privește conceptul de Smart City, nu face decât să ne plaseze în elita comunităților din lume în care sunt implemetate modele, practici și soluții inovatoare, capabile să genereze standarde tot mai ridicate pentru cetățeni.

„Alba Iulia trăiește la prezentul continuu și își accelerează viitorul. Se întâmplă mai des la o distanță de 350 de kilometri de Alba Iulia, în capitală, Celalată Capitală să fie mai aplaudată decât acasă. Știu că Smart City sună, în continuare, a stele căzătoare sau, cel mult, a teorie. Premiul acesta, ca și altele, vorbește mai mult despre a nu sta pe margine, de a fi parte dintr-un sistem care crede și pune umărul la a a urni viitorul, fără a ignora certitudinile prezentului. Sunt unii care trăiesc într-o zonă de tragică resemnare și abținere, care cred doar și numai ce văd, fără să înțeleagă că Alba Iulia încă vibrează, dar are nevoie de mai mult pentru ca sunetul ei să nu se stingă în timp. Că progresul nu e o întâmplare şi că trebuie să ai îndrăzneala. Din fericire, eu sunt conectat la albaiulienii pentru care viitor înseamnă mai mult decât a se compara cu gardul sau garajul vecinilor. Azi avem parteneriate, competenţe şi teste relevante. Mâine vom ieşi din zona de laborator şi bibliotecă şi vom pune la lucru tot ce înseamnă smart pentru Alba Iulia”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

La eveniment au participat peste 200 de reprezentanţi ai mediului de afaceri, directori executivi, antreprenori şi finanţatori. Editia a 13-a a evenimentului a reunit peste 140 de nominalizaţi în cadrul celor 11 categorii jurizate.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat de 51 de ani, aflat la cumpărături, a murit într-un supermarket Lidl din Timișoara. S-a prăbușit între rafturi

Publicat

cumparaturi

Un bărbat de 51 de ani a murit în timp ce se afla la cumpărături, într-un magazin Lidl din Timișoara. O parte dintre clienți, dar și angajații din magazin au sunat la 112, dar echipajul medical care a sosit nu a mai putut face nimic pentru el. Incidentul s-a petrecut miercuri seară. Omul intrase să […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Dacia va prezenta la Geneva primul său automobil 100% electric. Va fi „cea mai accesibilă mașină electrică de oraș de pe piață”

Publicat

Dacia anunță că va prezenta pe 3 martie la Geneva „în premieră mondială cea mai accesibilă mașină de oraș de pe piață, 100% electrică”. Este de așteptat ca modelul de oraș să coste sub 15.000 de euro, dar să fie mult mai accesibil la preț după aplicarea subvențiilor. De mulți ani de zile se vorbește […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj surprinzător, prezentant la CEx-ul PSD. Ce procente au partidele mari și ce formațiuni nu trec pragul electoral

Publicat

Liderii PSD au discutat în ședința de Comitet Executiv  de miercuri pe marginea unui sondaj de opinie prezentat de Marcel Ciolacu care dă PSD la 27%, în condițiile în care PNL este cotat cu 38 de procente. Același sondaj arată că Pro România, PMP și ALDE nu fac pragul electoral. Conform unor surse din partid, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Monumentele istorice din Cetatea Alba Carolina, iluminate cu ajutorul unui sistem special. Cât costă și când încep lucrările

Publicat

Albaiulienii și turiștii care se vor plimba în acest an prin Cetatea Alba Carolina sau vor participa la evenimentele organizate în acest spațiu vor putea admira elementele arhitecturale ale fortificației într-o feerie de lumini și culori. Primăria Alba Iulia pregătește lucrările pentru ”iluminat arhitectural dinamic”. Vor fi amplasate instalații electrice cu rolul de a evidenția […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate