Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia cheltuie 200.000 de lei, pentru cursuri de calificare. Ce meserii pot învăța persoane defavorizate din oraș

Publicat

sediu primarie drona

Primăria Alba Iulia investește aproape 200.000 de lei, din fonduri europene, în cursuri de calificare sau recalificare pentru mai multe persoane defavorizate din oraș. 

Mai exact, 180 de persoane, în mare parte de etnie romă din Alba Iulia vor beneficia de cursuri de calificare pentru diferite locuri de muncă.

Cursurile fac parte dintr-un proiect mai amplu, ”O nouă viață, în Lumea Nouă”. Prin proiect se încearcă introducerea pe piața muncii a persoanelor din medii defavorizate din Alba Iulia, în special din zona Talciocului, dar și asigurarea de servicii medicale sau educație pentru copiii din zonă.

Pentru serviciile de calificare recalificare, primăria a lansat o achiziție publică pentru firmele care pot oferii servicii de calificare în diverse domenii.

În cadrul proiectului grupul țină este format din 180 de persoane, din care 72 de etnie romă aflate în prag de sărăcie și excluziune socială.

Este vorba despre un curs de calificare ca frizer, pentru 45 de persoane, un curs de agent curățătorie pentru 30 de persoane. De asemenea, 30 de persoane vor beneficia de un curs pentru lucrător comercial, câte 30 de persoane vor lua parte la cursuri de vopsitor auto, camerista hotel și 15 persoane la un curs baby sitter.

Valoarea totală a investitției pentru care primăria Alba Iulia a lansat achiziția publică este de 197.997 lei.

Persoanele vizate de proiect vor lua parte la 360 de ore de curs, iar apoi, reprezentații primăriei vor încerca să îi introducă pe aceștia pe piața muncii.

Data limită pentru depunerea ofertelor de către firmele interesate să ofere serviciile în cauză este 28 martie 2022. Criteriul de departajare a ofertelor este prețul cel mai scăzut.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax