Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia cumpără 30 de plăcuțe informative QR, pentru promovarea obiectivelor din oraș. Unde urmează să fie amplasate


Publicat

Primăria Alba Iulia cumpără 30 de plăcuțe informative QR pentru promovarea obiectivelor de patrimoniu material cultural din municipiu. 

Cu ajutorul plăcuțelor informative se facilitează accesul publicului larg din țară și străinătate la informații multimedia privind patrimoniul cultural material din Alba Iulia și creșterea vizibilității acestuia prin tehnologia codurilor QR.

La fața locului, după scanarea codului QR inserat pe plăcuța turistică, utilizatorul ajunge la povestea dedicată obiectivului în cauză, disponibilă în format text și audio-video pe blogul www.albaiuliaqr.ro. Ajuns aici, are posibilitatea de a selecta limba în care vrea să afle povestea: RO, ENG, FR, IT și HUN.

Valoarea estimată este de 7.200 de lei, fără TVA.

Plăcuțele informative se vor realiza din alamă și vor fi personalizate prin serigrafie la 4 culori. Vor avea dimensiunea de 20 cm x 20 cm x 2 mm.

Unde urmează să fie montate cele 30 de plăcuțe informative QR

Lista monumentelor istorice din Alba Iulia

1. Poarta a II-a

2. Poarta a V-a

3. Poarta a VI-a

4. Poarta a VII-a

5. Piața Cetății

6. Poarta Monetăriei

7. Biblioteca Batthyaneum

8. Muzeul Național al Unirii

9. Sala Unirii

10. Fostul Pavilion al subofițerilor

11. Fostul Colegiu Iezuit

12. Fosta Manutanță

13. Fostul Gimnaziu „Majlath”

14. Fostul Colegiu Academic Bethlen

15. Ruinele bisericii de secol X

16. Monumentul Lossenau

17. Palatul Principilor

18. Muzeul Principia

19. Casa Velican

20. Fosta Școală Laică Maghiară

21. Cetatea Alba Carolina

22. Monumentul de pe Dealul Furcilor

23. Palatul Justiției

24. Biserica „Buna Vestire”

25. Biserica ortodoxă „Pogorârea Sfântului Duh”

Clădiri și imobile definite ca obiective de interes național conform ordonanței de urgență a Guvernului României nr. 93/2000, aprobată prin legea nr. 344/2001 din orașul Alba Iulia

26. Casa de cultură Alba Iulia

27. Statuia Lupoaicei „Lupa Capitolina”

28. Sinagoga evreiască

29. Cimitirul evreiesc

30. Biserica Reformată – CalvinăDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un bărbat care a aruncat peste 200 kg de deșeuri la marginea orașului Teiuș, identificat și amendat de polițiștii locali

Publicat

Polițiștii locali din Teiuș au identificat și amendat un bărbat care a aruncat peste 200 de kilograme de deșeuri pe un câmp de la marginea orașului. 

„Poliția locală Teiuș desfășoară o activitate susținută pentru a avea un oraș îngrijit, un mediu curat și sănătos. Cuvântul de ordine este toleranță zero, față de cei care nu respectă regulile de colectare a gunoiului în oraș și aruncă, în total dispreț față de semeni, deșeuri la întâmplare.

Acționând pe această linie, politiștii locali din Teiuș au identificat persoana care a aruncat peste 200 kg deșeuri amestecate într-o zonă mai ferită a orașului nostru.

Astfel, numitul L.P.P. din orașul Teiuș a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea HCL 17/2021, privind regimul deșeurilor, cu o amendă de 1.000 lei.

Acțiunile poliției locale Teius continuă”, au scris reprezentanții Primăriei Teiuș, joi, pe pagina de Facebook.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Șeful ANRE, Dumitru Chiriță, își petrece criza energetică într-un paradis tropical. La Punta Cana, în plin scandal al facturilor

Publicat

Președintele ANRE, Dumitru Chiriță, a plecat în concediu în Republica Dominicană, potrivit unor surse din interiorul instituției. În plin scandal al facturilor și al exploziei prețurilor la energie, a ales un paradis tropical. 

Potrivit cursdeguvernare.ro, versiunea oficială care pe care o cunosc funcționarii ANRE este că președintele se află în concediu din motive medicale.

Dumitru Chiriță a fost văzut însă în zona Punta Cana. Președintele ANRE nu a putut fi contactat de jurnaliștii publicației, pentru a lămuri diferența dintre varianta oficială care se știe în instituție și locul în care se află de fapt.

ANRE se află zilele acestea în plin proces de control la furnizorii de energie, în urma scandalului facturilor și abia de săptămâna trecută a început să dea amenzi acestora pentru emiterea greșită a facturilor către consumatorii casnici – fiind trase, tardiv, la răspundere, companii precum Enel, Electrica Furnizare, Gaz Vest etc.

Șeful ANRE Dumitru Chiriță este unul dintre bugetarii de lux ai României care nu are de suferit de pe urma creșterii prețurilor la energie.

Vezi și: Șeful ANRE, tăcut în scandalul facturilor la energie. Bugetarul Dumitru Chiriță are 12000 de euro pe lună și nu simte scumpirile

Acesta a fost instalat politic și a păstrat o liniște deplină în plin scandal al facturilor majorate, deși este unul dintre principalii responsabili. Duce acasă 12.000 de euro pe lună.

Liniștea de care s-a înconjurat este explicabilă acum și prin faptul că a plecat pe o insulă exotică, unde nu sunt probleme cu încălzirea.

Potrivit declarației de avere, președintele fantomatic al ANRE încasează anual 707.000 de lei, ceea ce înseamnă aproape 12.000 de euro lunar. Comparativ, președintele Klaus Iohannis încasează doar 3.000 de euro lunar.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT pe DN 74, în zona localității Izvoru Ampoiului. Un șofer a fost rănit după ce a intrat cu mașina într-un stâlp

Publicat

politie, IPJ, masina politie

Un accident rutier s-a produs joi dimineața pe drumul național DN 74, pe raza localității Izvoru Ampoiului.

Potrivit IPJ Alba, un autoturism un autoturism a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate.

În urma accidentului, conducătorul autoturismului a suferit leziuni, posibil ușoare.

Traficul rutier nu este afectat.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: ACCIDENT pe Autostrada A1 Sibiu-Sebeș. O autoutilitară a lovit o altă autoutilitară oprită pe banda de urgență

Publicat

Un accident rutier s-a produs joi dimineața, pe Autostrada A1 Sibiu – Sebeș, la km 284+400, în zona localității Apoldu de Jos.

O autoutilitară oprită pe banda de urgență a fost lovită de o altă autoutilitară, aceasta din urmă fiind proiectată în parapetul median, oprindu-se apoi tot pe banda de urgență.

Potrivit IPJ Sibiu, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

În urma accidentului, se circulă îngreunat pe banda 2.

sursa, foto, video: Info Trafic jud. Sibiu

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate