Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia cumpără dotări pentru amenajarea unui Centru de inovare a orașului – „Conventum Rerum”

Publicat

Primăria Alba Iulia cumpără dotări pentru amenajarea unui spațiu multifuncțional – Centru de inovare a orașului „Conventum Rerum”, în locația unde funcționează în prezent Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, pe latura de Vest a Cetății Alba Carolina. 

Primăria Alba Iulia a lansat miercuri, 17 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru amenajarea unui spațiu multifuncțional – Centru de inovare a orașului „Conventum Rerum” – faza achiziție echipament tehnologic.

Valoarea totală este estimată la 195.797 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, în cadrul amplasamentului unde funcționează Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, se află un spațiu de circa 80 mp suprafața utilă, care poate fi dotat astfel încât să poată funcționa un hub/centru de inovare al albaiulienilor.

„Un centru de dezvoltare, un concept european, implementat în Alba Iulia va oferi oportunități noii generații și celor care vor să se afirme, din Alba Iulia și împrejurimi, creând un contact direct între asociații, companii de mare/mică anvergură, tinerii actuali cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, pensionarilor care vor să își aducă aportul, pentru a oferi stabilitate, siguranța financiară unei creșteri exponențiale a populației tinere la nivel local. Valorificarea trăsăturilor creative și inovatoare la nivel local generează posibilitatea dezvoltării prin acțiunea comună a beneficiarilor menționați. Crearea unui consiliu colaborativ format din reprezentanți ai mediului de afaceri, ai ONG-urilor, ai învățământului preuniversitar și cel universitar, având administrația locală în poziția de mediator și coordonator, aduce un beneficiu comun atât membrilor grupului cât și orașului, oferă posibilitatea creării unor proiecte mai complexe, generând finanțări externe mai mari”, se mai precizează în documentul citat.

Scopul proiectului este crearea/amenajarea/dotarea unui spațiu multifuncțional propice să găzduiască un flux constant de oameni, care să coaguleze comunitatea și să ofere un motor de dezvoltare/valorificare/diversificare/stabilizare a valorii oferită de capitalul socio-uman de care dispune municipiul.

În acest sens se dorește amenajarea/dotarea unui hub atractiv, inovator, care să genereze oportunități de inserare a unor întâlniri între sistemul educațional reprezentat cu succes de către Universitatea „1 Decembrie 1918”, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” pe de o parte, reprezentanți ai mediului de afaceri, posibili investitori pe plan local care caută noi oportunități de dezvoltare și forţa de muncă/oferta de capitalul uman calificat, specializat și creator de concepte/idei de dezvoltare economică, socială, artistico-culturală, care să genereze dezvoltarea municipiului pe multiple planuri și cu posibilitatea unei angrenări mai mari de finanţare exterioară a proiectelor atractive, de succes.

Spațiu propus spre amenajare/dotare este situat în cadrul locației monument istoric unde funcționează Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, accesul în viitorul centrul de inovare se va face prin locația modernizată unde funcționează deja centrul turistic și dispune de o suprafață de circa 80 mp.

Spațiul este deja dotat cu posibilitatea de acces a persoanelor cu handicap și dispune și de un grup sanitar amenajat în acest sens.

Dotarea tehnică necesară funcționării acestui centru multifuncțional complex trebuie să dețină următoarele echipamente:

  • Sistem All in One cu Mac OS
  • Sistem desktop cu MS Windows
  • Videoproiector business
  • Server
  • UPS Smart
  • Sistem de colaborare All-in-One
  • Laptop
  • Tabletă
  • Tableta grafică
  • Cameră video profesională
  • Videoproiector educație
  • Sistem Audio Conferință
  • Rack metalic 19”
  • Switch Ethernet

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax