Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia curăță străzi și pietruiește artere neasfaltate. Sunt mobilizați și beneficiarii ajutoarelor sociale

Publicat

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat, săptămâna trecută, acțiunea „Alba Iulia fără noroaie”, în cadrul căreia se va interveni pe străzile din municipiu pentru curățarea noroiului adunat în urma iernii și a ploilor din ultima perioadă.

De asemenea, acțiunea presupune și intervenții pentru întreținere și pietruire pe străzile neasfaltate din Alba Iulia, transmit reprezentanții administrației locale.

Potrivit sursei citate, în municipiu sunt ”aproximativ 150 de kilometri de străzi fără asfalt”.

În cadrul acțiunii „Alba Iulia fără noroaie”, firma de salubritate va curăța străzile mecanizat, cu mașinile de măturat, iar în locurile în care utilajele nu pot interveni curățenia se va face cu angajații de la salubritate și cu beneficiarii ajutorului minim garantat.

Beneficiarii acestor ajutoare sociale, care sunt apți de muncă, au obligația de a presta muncă în folosul municipiului, astfel încât au fost mobilizați pentru aceste lucrări, precizează reprezentanții primăriei.

Începând de luni, municipalitatea a început și a doua fază a acțiunii „Alba Iulia fără noroaie”, respectiv lucrări de întreținere și pietruire pe străzile neasfaltate din Alba Iulia. Lucrările se vor face cu utilajele și angajații primăriei, iar administrația locală a lansat o achiziție publică pentru a încheia un contract cadru care să asigure cantitatea necesară de piatră și balast pentru aceste lucrări. Contractul va fi încheiat, cel mai târziu, în luna martie, și va asigura în următorii 2 ani, în funcție de nevoi, 34.000 de tone de piatră concasată și balast pentru repararea și întreținerea drumurilor nemodernizate din municipiu. Toate lucrările se vor derula în regie proprie, cu utilajele și angajații primăriei.

Alba Iulia are mult prea multe străzi neasfaltate. Este o realitate care, până acum, a fost cosmetizată și, cum spune românul, ascunsă sub preș. Aproximativ 150 de kilometri de străzi din municipiu sunt fără asfalt, iar pentru acești oameni „confortul” unui oraș înseamnă praf și noroaie. Este aproape jumătate din distanța Alba Iulia – București. Nu încerc să vorbesc despre „moșteniri”, cum o fac unii politicieni în această perioadă, ci vreau să facem împreună o radiografie serioasă a realităților urbane din Alba Iulia. Cei 150 de kilometri de străzi neasfaltate nu sunt o mândrie, ci o dovadă a neputinței administrative și a lipsei de viziune. De aici trebuie să începem, dacă vrem să fim cu adevărat „smart”. Un oraș inteligent trebuie să ofere, în primul rând, condițiile normale de trai și pentru cetățenii din aceste zone, oameni care plătesc taxe și impozite locale. Am demarat acțiunea „Alba Iulia fără noroaie” și, pe lângă curățenia noroiului de pe carosabil, am început și lucrări pe străzile nemodernizate, unde facem în regie proprie pietruiri și întreținere, până când vom putea intra cu proiectele de asfaltare și pe aceste străzi. Nu lansez promisiuni politicianiste că vom asfalta peste noapte toate aceste străzi, însă îi asigur pe locuitorii lor că vom începe să lucrăm serios prioritizând transparent investițiile multianuale pentru asfaltări și modernizări. Îi rog pe cetățeni să ne sesizeze zonele cu probleme pentru a se interveni cu lucrări de întreținere sau să ne anunțe dacă acțiunile de curățenie nu se desfășoară corespunzător”, a spus primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Prima acțiune de întreținere și pietruire a început, luni, pe Strada Emil Racoviță – Zona AREX, problemele din această zonă fiind frecvent sesizate de cetățeni.

În cazul în care doriți să sesizați probleme pe străzi sau dacă acțiunile de curățenie nu se desfășoară corespunzător,contactați echipa Primăriei Alba Iulia la telefon: 0258 819 462, prin aplicația ”Smart Alert Alba Iulia” sau prin pagina de Facebook ”Dispecerat Primărie Alba Iulia”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 08.02.2021 at 16:23

    Bravo primare, daca in alte localitati se poate, de ce nu si la noi ? Numai sa nu fie un foc de paie, cum se obisnuieste la romani.

  2. Alerta - amenajare str. Emil Racovita

    marți, 09.02.2021 at 13:29

    Înainte de pietruire nu ar trebui curatata strada, ca daca numai pui piatra se inalta strada si se deterioreaza intrarile in curti. Alt aspect nediscutat dar foarte important este zona pietonala a strazii Emil Racovita. Dupa cum ştiţi odata cu construirea cartierului de blocuri nu s-a realizat si trotuar. Casele, unele au curatat de vegetatie spaţiul, unele au trotuar amenajat, altele nu. Acolo cine e competent? Este evident ca spatiul de parcare acolo e insuficient dupa toate masinile parcate pe aceste spatii din strada. În ce fază se află proiectul pt extinderea canalizarii pe Emil Racovita si strazile adiacente cedate la primarie de ani buni ? Ca banuiesc ca un proiect pt amenajarea si asfaltarea acestor strazi inca nu e posibil .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax