Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia dă în judecată AIDA TL. Cere suspendarea noului contract de gestionare a transportului public

Publicat

Primăria Alba Iulia a deschis un proces împotriva Asociației Intercomunitare de Dezvoltare – Transport Local (AIDA TL), în care cere suspendarea hotărârii prin care STP a primit noul contract de gestionare a transportului public de persoane în municipiu și cele șapte comune care fac parte din asociație. 

Noul contract semnat între AIDA TL și STP este pe o perioadă de șapte ani, din 2021 până în 2027. 

Vechiul contract al STP cu AIDA TL expiră în 10 martie, iar Primăria Alba Iulia cere ca hotărârea prin care STP a obținut noul contract să fie suspendată.

Cel mai probabil, prin această acțiune în instanță, primăria urmărește refacerea licitației pentru alegerea operatorului de transport local.

Motivul principal pe care Primăria Alba Iulia îl invocă în cererea de suspendare a hotărârii este acela că primarul Gabriel Pleșa nu era membru în asociație, la momentul semnării noului contract cu STP, potrivit viceprimarului Emil Popescu.

Hotărârea AIDA pentru gestionarea contractului

Însă ”războiul” dintre Primăria Alba Iulia și STP poate avea și un iz politic, odată cu venirea USR la conducerea primăriei – prin Gabriel Pleșa – și societatea de transport, care mai bine de 10 ani a fost în grațiile administrației liberale.

O mare problemă care ar putea apărea după data de 10 martie este blocarea serviciului public de transport în Alba Iulia și cele 7 comune în care STP asigură această activitate.

Localitățile care fac parte din AIDA TL sunt: Alba Iulia, Ciugud, Sântimbru, Mihalț, Galda de Jos, Cricău, Ighiu și Întregalde.

STP ar putea susține că se află în incapacitatea de a opera pe raza acestor localități, din cauza faptului că Primăria Alba Iulia nu achită mai multe facturi restante, în valoare de peste 1,8 milioane de lei, în total.

Dosarul în care Primăria Alba Iulia a cerut suspendarea hotărârii a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba în data de 10 februarie 2021, iar o primă ședință va fi miercuri, 17 februarie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax