Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia: De luni, începe dezinfecția tuturor scărilor de bloc din municipiu

Publicat

Începând de luni, 6 aprilie, Primăria Alba Iulia va trece la dezinfecția tuturor scărilor de bloc din municipiu, fiind contactați pentru această acțiune operatori locali autorizați, au anunțat, vineri reprezentanții administrației locale.

”Decizia a fost luată întrucât economia locală se sprijină pe operatorii locali și se dorește în egală măsură menținerea locurilor de muncă din Alba Iulia. Totodată, prin contracte cu companii locale, costul de transport nu poate influența costul serviciului prestat și, prin urmare, costul operațiunilor va afecta mai puțin bugetul orașului. Totodată, angrenarea de operatori locali, poate asigura o ritmicitate a operațiunilor de dezinfecție, pentru asigurarea unui climat de siguranță a sănătății publice în spațiile comune ale blocurilor de locuit”, a explicat Robert Roman, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Acesta precizează că prețul stabilit cu prestatorii de servicii de dezinfecție, plafonat de Municipiul Alba Iulia este de 5 lei + TVA/nivel (etaj), în condițiile în care DD Chim SRL, societatea care are contract pentru lucrări de dezinfecție pe domeniul public, ofertase 10 lei+TVA/nivel (etaj).

La negocierea derulată cu operatorii locali o companie s-a retras, astfel că imobilele de locuință comună au fost grupate în 3 sectoare: Zona 1 – Luca Team Group SRL; Zona 2 – Total Cleaning SRL; Zona 3 – Eleonora Fashion SRL. Ziua și ora la care se vor desfășura lucrările vor fi comunicate albaiulienilor de către asociațiile de proprietari, pentru ca în prealabil dezinfecției, scările de bloc să fie spălate, pentru o mai mare eficiență a soluției bactericide.

”Dezinfecția în scările de bloc va fi făcută cu soluție de hipoclorit de sodiu (clor activ 12,5%) conform recomandării DSP Alba într-o diluție de 50ml la 1 litru de apă. Frecvența lucrărilor va fi stabilită de specialiștii în sănătate publică. Primăria Alba Iulia are în stoc 12 tone de dezinfectant pentru suprafețe. Totodată au fost încheiate achizițiile pentru recipienți și dezinfectanți de mâini și, începând cu 8 aprilie, va începe și montarea acestor dispozitive în cele 1050 de scări de bloc din Alba Iulia”, a mai precizat reprezentantul administrației locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. cetatean

    vineri, 03.04.2020 at 17:45

    Primaria Alba Iulia sa faca bine sa sigileze de urgenta „TURTURICA”, ca acolo si-au facut aparitia mai multe persoane care nu au declarat ca s-au intors din strainatate!!! Faceti-o pana NU este prea tarziu.

  2. Petru

    sâmbătă, 04.04.2020 at 08:09

    Dacă se dezinfectează ‘toate’ scările de bloc din smart așa cum s-au dezinfectat ‘toate’ străzile smartului ,e clar o altă minciună!Nu am văzut publicat niciunde și nicăieri programul și realizarea lui la străzi!E bine că aici s-au precizat și care sunt zonele alea trei,ia de-aici transparență!Sechelele trecutului recent!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax