Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia, „deschisă non-stop”: Administraţia locală are site nou. Secţiuni în plus şi fotografii cu fiecare obiectiv din oraş

Publicat

site primarie După opt ani, Primăria Alba Iulia s-a gândit să schimbe „imaginea virtuală” a administraţiei locale. Astfel, are site nou cu un design modern. Noua pagină de internet a administraţiei locale din Alba Iulia are două secțiuni  noi, „Cetățeni de onoare” și „Servicii publice”.

O altă pagină nouă este secţiunea de „Patrimoniu”, cu detalii despre punerea în valoare şi promovarea patrimoniului cultural, arhitectural şi istoric de care dispune municipiul Alba Iulia. Fiecare obiectiv este prezentat cu un mini-album foto şi este poziţionat dinamic pe harta oraşului.

Noul site al Primăriei Alba Iulia este construit pe o platformă modernă de control a datelor, care permite gestionarea și administrarea fiecarei sectiuni a site-ului de la o singură consolă de administrare. Permite atât o administrare a conţinutului eficientă şi accesibilă, cât şi posibilitatea de adăugare sau extindere a siteului pe viitor cu noi secţiuni sau tehnologii.

Majoritatea secțiunilor vechi ale site-ului au fost îmbunătățite sau au fost adăugate secțiuni (pagini) noi, cum ar fi Cetățeni de onoare și Servicii publice.

„Noul design al site-ului ajută utilizatorul să ajungă mult mai rapid la secțiunile de care are nevoie. Posibilitatea de căutare în site este net superioară, utilizatorul având, de exemplu, posibilitatea să caute o știre sau un document pe baza alegerii unui interval de timp cu ajutorul unui calendar dinamic.

O altă noutate importantă o prezintă optimizarea site-ului cu versiunile moderne de smart phone şi tablete existente pe piață, utilizatorul avand posibilitatea astfel de gasire rapidă a informațiilor publice de care are nevoie chiar dacă nu are acces la un calculator sau laptop.

S-a accentuat legătura cu reţelele de socializare, fiecare pagina putand fi preluata uşor de principalele reţele de socializare. La fel paginile de stiri si informatii pot fi transformate în PDF, pot fi trimise prin e-mail sau pot fi listate cu posibilitatea de a selecta în prealabil doar secţiunile de pe pagină care se doresc”, transmit reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.

O altă secţiune nouă este Patrimoniu, care are drept scop punerea în valoare şi promovarea patrimoniului cultural, arhitectural şi istoric de care dispune oraşul nostru. Fiecare obiectiv este prezentat cu un mini-album foto şi este poziţionat dinamic pe harta oraşului.

Vechiul site al municipalităţii Alba Iulia, realizat în anul 2006, se baza pe un sistem de control al informaţiilor învechit, care permitea ca doar 25% din conţinutul site-ului să poată fi administrat dinamic. Acest lucru ducea atât la un mare consum de timp necesar pentru administrare cât şi la probleme de securizarea datelor.

Astfel s-a decis ca unul dintre cele mai eficiente instrumente de comunicare cu cetățenii, portalul Primăriei municipiului Alba Iulia să fie complet restructurat și modernizat, iar de azi este disponibil în online.

“Suntem siguri ca în viitor dialogul administrație-cetățeni se va purta tot mai eficient pe internet. Ar trebui să se ajungă la acel nivel la care albaiulienii să nu mai fie absolut deloc purtați de la o ușă la alta, să facem trecerea de la “purtat” la PORTAL.

Avem astăzi proiecte care au transformat pozitiv Alba Iulia și din acest punct de vedere, un sistem informatic care merită utilizat la maxim. Totul despre tot ce te interesează : urbanism, patrimoniu, dispecerat, harta de incidente, terenuri, acte, taxe, impozite plătite de acasă și multe altele. Altfel spus, deschidem primăria non-stop”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax