Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia economiseşte circa 1 milion de lei la factura de curent. Noul operator care va asigura alimentarea este Fidelis Energy SRL

Publicat

Societatea „Fidelis Energy” SRL din Iaşi va asigura, în perioada 1 iunie 2013 – 31 mai 2014, alimentarea cu energie electrică a municipiului Alba Iulia. Aceasta este firma care a oferit cel mai mic preţ la Bursa de Mărfuri şi cu care primăria municipiului va încheia un contract. Ca urmare a acestei tranzacţii, administraţia locală va economisi cu până la 60% la factura de energie, respectiv un total de circa 10 miliarde lei vechi.

Încheierea noului contract cu „Fidelis” va însemna implicit rezilierea contractului actual cu operatorul „Electrica”.

„În urma afilierii la Bursa de Mărfuri (HCL 49 din 26.02.2013), Primăria a înaintat o cerere de tranzacţionare a cantităţii de energie de 4.000 de MWh, medie şi joasă tensiune. În urma procedurii specifice, ca rezultat al şedintei de tranzacţionare pe piaţă la disponibil – Ringul Energiei Electrice – din 3 aprilie 2013, municipalitatea a obţinut achiziţia cantităţii solicitate la un preţ de 193 lei MWh.

În perioada 1.06.2013 – 31.05.2014, societatea „Fidelis Energy” SRL va furniza energia necesară satisfacerii consumatorilor proprii: sediile administrative, iluminat public, baze sportive şi institutii de învăţământ.

<Este normal ca având calitatea de consumator eligibil să profiţi de oportunităţile pe care le oferă piaţa, în condiţiile respectării legislatiei în vigoare. Economia realizată este substanţială şi poate fi redirecţionată spre alte nevoi ale oraşului>, a declarat primarul Mircea Hava.

În prezent, energia achiziţionată prin intermediul operatorului actual („Electrica”) este taxată cu 473 lei MWh. În perioada următoare se vor întreprinde toate demersurile necesare întocmirii unui nou contract de furnizare, împreună cu toate exigenţele ce rezultă din acest proces”, se precizează în comunicatul Primăriei Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. interesatu

    miercuri, 10.04.2013 at 20:55

    Pai daca toti va urmeaza exemplul, Electrica falimenteaza si iar apar o serie de someri pe care ii va tine tara !

  2. eu

    luni, 15.04.2013 at 08:07

    calculul este gresit, nu se poate economisi 60% din factura

  3. misa

    miercuri, 24.04.2013 at 20:38

    „Interesantule”,vad ca te preocupa SOMERII nu problema economica in sine ?!
    Dl sau Dna EU ,calculul e corect ! Poate ai bateriile slabe la calculator ??!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax