Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia încearcă să ”salveze” aproximativ 70 de locuri de parcare dintre cele afectate de proiectul de mobilitate

Publicat

Primăria Alba Iulia încearcă să salveze aproximativ 70 de locuri de parcare dintre cele care ar trebui să dispară în urma proiectelor de mobilitate urbană.

Purtătorul de cuvând al instituției, Flaviu Buta, a declarat pentru Alba24 că administrația a idendificat câteva zone în care locurile de parcare ar putea rămâne, fără a afecta indicatorii din proiecte.

Astfel, ar putea fi păstrate o parte din locurile de vis-a-vis de Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și o parte dintre parcările ”în spic” de pe Bulevardul Republicii.

Potrivit proiectului, dispar toate parcările publice din fața magazinelor, între Stadion și Liceul Militar.

De menționat că locurile de parcare rezidențiale nu vor fi afectate de lucrări, așadar persoanele care au plătit parcare pe un an nu vor avea probleme cu parcarea la bloc.

Parcările rezidențiale din Alba Iulia nu dispar

Reamintim faptul că cel de-al doilea proiect de mobilitate urbană din Alba Iulia are o valoare totală de 79 de milioane de lei. Acesta este împărțit pe trei loturi, după cum urmează:

  • Pe lotul 1 (Bulevardul Republicii) constructorul desemnat, în urma licitației, este Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj S.A (ARL Cluj), societate a grupului Strabag, iar valoarea contractului este de 24.079.563 lei, fără TVA.
  • Pe lotul 2 (Bulevardul Revoluției 1989) licitația a fost câștigată de PORR Construct, iar valoare contractului este de 29.066.757 lei, fără TVA.
  • Pe lotul 3 (străzile Lalelelor, Pinului, Francesca, Nicolae Grigorescu, Gheorghe Pop de Băsești și Bulevardul Încoronării) constructorul desemnat este ELIS Pavaje, iar valoarea contractului este de 25.699.852 lei, fără TVA.

Tronsoanele pe care se va lucra în perioada următoare:  

  • Pe lotul 1 – pe B-dul Republicii – dinspre intersecția de la Stadion (Calea Moților) spre Ampoi III.
  • Pe lotul 2 – pe B-dul Revoluției 1989 – pe două tronsoane: în zona Spital (între B-dul Transilvaniei și strada Cloșca – lucrările au început deja); urmează între Piață și Mercur.
  • Pe lotul 3 – pe strada Gheorghe Pop de Băsești

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dolfi

    luni, 10.04.2023 at 19:10

    tot incompententi printre voi? de turturica ce se mai aude? dar de parcarile alea subterane din piata Iuliu Maniu?

    Sa va plateasca rablele parcate impozitele si taxele bă capete de cretă. ca nu mai avem aer de respirat in orasul ăsta de atatea rable si bipezi comozi. In loc sa fie un oraș al oamenilor, e al rablelor „aduse recent” de la cimitirele de mașini din Vest.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax