Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia începe lucrările la un nou ştrand, din toamnă. Cele trei piscine vor fi gata în 2015. La Bazinul Olimpic „mai trebuie doar curăţenie”

Publicat

hava

Ştrandul care ar urma să fie deschis anul viitor în spatele Bazinului Olimpic din Alba Iulia, potrivit edilului Mircea Hava, o să aibă trei bazine, un teren pentru diverse jocuri sportive şi un părculeţ pentru copii. Primăria Alba Iulia este în faza de achiziţie a terenului din spatele clădirii, cu o suprafaţă de aproximativ 4.200 de mp. Capacitatea maximă a ştrandului va fi de aproximativ 400 de persoane. În ce priveşte deschiderea pe care toţi albaiulienii o aşteaptă, cea a Bazinului Olimpic, Hava a spus că „totul e gata, curăţenia mai trebuie”. La noul ştrand lucrările ar trebui să înceapă după luna august, iar primarul preconizează să fie finalizate într-un an. Finanţarea acestui obiectiv este asigurată în totalitate de administraţia locală.

„Un lucru drăguţ, curat, cochet” acestea sunt cuvintele cu care primarul Mircea Hava descrie noul ştrand ce va fi construit în spatele Bazinului Olimpic. Va avea trei bazine, „unul mare, unul pentru copii şi mămici, cu tot soiul de dotări şi unul pentru copii mai mari de 60 de cm, zone unde să stai, un părculeţ de joacă pentru copii”, a precizat Hava. De asemenea, noua investiţie a primăriei va avea şi monitorizare video, astfel că tot ce se va desfăşura în incinta ştrandului va fi sub supraveghere.

„Va fi total diferit de Bazinul Olimpic, nu va fi o chestie integrată, te duci afară şi pe urmă te duci să te bălăceşti dincolo. Vrei într-o parte, te duci, vrei în cealaltă parte, te duci în cealaltă parte. Plăteşti, intrarea se va face pe bază de brăţară, supraveghere video, tot ce vrei”, a precizat Hava. Terasa din spatele bazinului, care are o suprafaţă de 700 mp va fi şi ea reamenajată şi va aparţine de ştrand.

Bazinele care vor funcţiona în această zonă vor ţine practic locul ştrandului de la Schit. Acesta din urmă va mai funcţiona şi în această vară, deşi cheltuielile sunt destul de mari pentru consumul de apă, pentru că spune primarul Mircea Hava „cuva este crăpată şi se pompează apă în neştire, nu mai spun câtă apă pierdem, pe care trebuie să o plătim”. În locul bazinelor de la Schit, edilul oraşului a spus că se va face un spaţiu verde cu un loc de joacă pentru copii, flori, din bugetul administraţiei locale.

Administrația locală din Alba Iulia avea în vedere modernizarea zonei de agrement de la Schit. Mai exact, începerea lucrărilor amânate din 2011, din lipsa resurselor financiare. În bugetul pe anul 2014 a fost inclusă suma de 2.800.000 lei, bani care ar trebui să fie rezervaţi pentru construirea piscinelor exterioare de lângă Bazinul Olimpic.

Mircea Hava a spus că la Schit nu era o suprafaţă suficient de mare pentru ce au în plan, iar din punct de vedere financiar costa foarte mult. În schimb aici ştrandul se va folosi şi de anumite utilităţi ale Bazinului Olimpic, cum ar fi apa caldă.

Edilul este sigur că această investiţie va ieşi „ca la carte” pentru că „până acum tot ce am zis, cred că aproape tot am făcut”.

La Bazinul Olimpic mai trebuie făcută curăţenie

Despre deschiderea mult aşteptatului Bazin Olimpic, Mircea Hava a spus că „la bazin lucrările sunt aproape gata. Se montau alaltăieri (miercuri – n.r.) scaunele la gradene, cred că albastre. Deci aproape toate lucrurile sunt gata. Bazinul este pentru scop didactic şi sport. O să vedem cum va fi cu programul. Asta este marea nebunie. O să vedem care sunt orele pentru cei care vor să facă sport. Normal sâmbătă şi duminică va fi pentru cei care vor să înoate. Nu ştiu când se deschide, totul e gata, curăţenia mai trebuia”. A precizat că intrarea se va face pe bază de bilet valabil o oră sau două.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Baubau

    vineri, 04.04.2014 at 19:54

    Daaa.. dragut, curat si cochet cu toate **** care o sa se adune sa se spele, ca na, nu-i ca si cum este foarte aproape de ******.

  2. ovidiu

    sâmbătă, 05.04.2014 at 13:51

    o sa fie nebunie curata. Asa cum ne-ai obisnuit mai mereu dl primar. in toti acesti ani de cand conduci acest oras, nu ai fost in stare sa faci un strand in aer liber daramite un bazin olimpic. ***

  3. cristina

    duminică, 06.04.2014 at 13:38

    Ce se intampla cu vechiul strand care urma sa fie renovat, pentru care s-au cheltuit deja bani cu proiectarea, s-a iesit cu articole laudative in presa, ce o sa se intample cu el, il abandonam ca pe un cartof stricat? Toata zona Schit e in paragina, cand cu un mic efort financiar ar putea fi cosmetizata si pusa in folosul albaiulienilor. Pacat. In loc sa merg la strand la poalele padurii o sa vad fundul Kauflandului. Pacat.

  4. NEpatriot

    luni, 07.04.2014 at 10:08

    Daca se face, e bine! Sa se faca pentru ca e nevoie si ar fi bune si mai multe baze sportive, niste balti frumoase pentru pescuit, Muresul amenajat pt. sporturi nautice, etc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax