Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia investește 11,7 milioane de lei într-o grădiniță de 2200 mp, în zona cartierului Ampoi

Publicat

Grădinița cu program prelungit nr. 16 din municipiul Alba Iulia se va muta într-o nouă locație. Investiția se ridică la peste 11,7 milioane de lei și presupune schimbarea destinației și extinderea fostei cantine din incinta Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa”. Noua clădire va avea o suprafață construită desfășurată de 2.263 mp și o capacitate de 160 de locuri (8 grupe).

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de vineri, 22 iunie, documentația tehnico-economică – faza SF – Studiu de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Construire Grădinița cu program prelungit nr. 16 prin schimb de destinație și extindere clădire cantină din incinta Colegiului Tehnic Alexandru Domșa Alba Iulia”.

Citește și După 33 de ani Grădinița NR.16 se mută în clădire proprie. Va fi amenajată în fosta cantină a Colegiului Alexandru Domșa Alba Iulia

Grădinița cu program prelungit nr. 16 se va construi pe amplasamentul clădirii Cantină din incinta Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa” din municipiul Alba Iulia prin schimbarea destinației și exstinderea acesteia pe orizontală și verticală astfel încât spațiile obținute să deservească în cele mai bune condiții funcțiunea principală de grădiniță cu program prelungit.

Schimbarea de destinație va necesita desființarea pereților de închidere și a celor de compartimentare, utilizând doar structura construcției existente, ce se va extinde pe orizontală  pe toate cele patru laturi și pe verticală pe întreaga suprafață a acesteia.

Totodată se propune o extindere și a subsolului pentru funcțiuni auxiliare cum ar fi spălătoria, uscătoria, călcătoria.

Pereții interiori de rezistență vor fi executați din zidărie de cărămidă, iar cei de compartimentare din zidărie de cărămidă la parter și din rigips pe structură metalică la etaj. Noua construcție are prevăzute finisaje interioare și exterioare de calitate, respectiv: tencuială exterioară decorativă cu model care imită travertinul, tencuială decorativă albă și soclu placat cu piatră naturală, tencuieli interioare, zugrăveli lavabile, gresie, faianță, parchet.

Pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor la etajul 1, grădinița este prevăzută cu o platformă hidraulică.

Construcția are prevăzute instalații termice și de climatizare, instalații sanitare, instalații de detectare, semnalizare și alarmare de incendiu, instalații electrice, instalații de iluminat și prize.

Accesul în noua incintă creată pentru grădiniță se va face atât din exterior (prin două accese) cât și din interiorul incintei Colegiului Tehnic Alexandru Domșa (printr-un singur acces).

Amenajarea exterioară urmărește necesitățile formațiunii principale și îmbunătățirea calității mediului, existând următoarele zone distincte: zona curții alocată recreației, jocului, echipată cu dotări specifice vârstei utilizatorilor (leagăne, tobogane, balansoare, gropi de nisip, etc.), zona terenurilor alocate circulației și acceselor cu alei pietonale și carosabile, respectiv zona verde plantată dealungul împrejmuirilor.

Grădinița nr. 16 va avea o capacitate de 160 de copii preșcolari (8 grupe), din care:

  • 70 fete
  • 76 băieți
  • 4 persoane cu dizabilități
  • 10 persoane aparținând categoriilor dezavantajate

Suprafața construită desfășurată este de 2.263 mp. Valoarea totală a investiției este de 11.744.350,28 lei cu TVA din care valoarea C+M 8.117.457,64 lei cu TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax