Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia investește în energie verde: proiect pentru amenajarea unui parc fotovoltaic de 3 MW, pentru consumul propriu

Publicat

sediu primarie drona

Administrația locală din Alba Iulia vrea să amenajeze un parc fotovoltaic cu o capacitate de 3.000 kW, pentru reducerea costurilor cu energia electrică a clădirilor publice și a iluminatului public.

Primăria Alba Iulia a cumpărat recent servicii de elaborare a unui studiu ce fezabilitate pentru instalarea unui sistem fotovoltaic de 3.000 kW. Achiziția a fost făcută pe 10 noiembrie, prin cumpărare directă pe platforma SEAP. Ofertantul este Conceptyx Energy din Cluj, valoarea contractului fiind de 270.000 de lei.

Potrivit caietului de sarcini, reducerea costurilor, consumului și creșterea performanței energetice în clădirile publice se numără printre obiectivele administrației din Alba Iulia. La momentul actual, costurile pentru consumul de energie electrică în clădirile publice și iluminat public sunt suportate în procent de 100% din bugetul local.

Se dorește astfel realizarea unor investiții pentru utilizarea energiei regenerabile în Alba Iulia, pentru a reduce costul de operare.

Proiectul vizează construirea și operarea unui parc fotovoltaic destinat exclusiv consumului propriu al clădirilor publice, sistemului de iluminat public și oricărui alt consumator aflat în proprietatea municipiului.

Dimensiunile parcului fotovoltaic vor fi adaptate astfel încât să asigure surse regenerabile pentru consum propriu, excluzând posibilitatea comercializării surplusului de energie electrică.

Parcul fotovoltaic, odată instalat și funcțional, va transforma lumina solară în energie electrică, oferind o sursă curată și regenerabilă pentru nevoile municipiului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cornel

    duminică, 12.11.2023 at 18:42

    Unde va fi amplasat?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax