Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia negociază cu Banca Mondială refinanţarea datoriei publice a municipiului şi sprijin pentru investiţii locale

Publicat

Iniţierea unui program de cooperare şi susţinere a viitoarelor proiecte de dezvoltare a municipiului Alba Iulia a fost subiectul principal al unei întrevederi a primarului Mircea Hava cu reprezentanţii Băncii Mondiale – Divizia Finanţări Internaţionale, după cum transmit reprezentanţii administraţiei locale.

Spatiul de lucru descris de reprezentanţii administraţiei locale şi delegaţia Băncii Mondiale a inclus discuţii despre posibilitatea refinanţării datoriei publice a municipiului în condiţii mai avantajoase de creditare, respectiv dobânzi mai mici şi costuri operaţionale diminuate, susţin sursele citate.

De asemenea, s-a luat în calcul posibilitatea cofinanţării proiectelor Primăriei ce subscriu viitoarei alocări financiare europene dintre 2014-2020, precum şi susţinerea altor investiţii de interes local pentru care nu vor fi solicitate fonduri europene.

Vor fi analizate toate etapele proiectelor de dezvoltare comunitară, impactul acestora pe termen mediu si lung, atât din perspectiva costurilor financiare de punere în operă, cât şi posiblitatea ca acestea să se autofinanţeze după finalizare, mai transmit reprezentanţii Primăriei.

“Alba Iulia a învăţat să gestioneze eficient mecanismele de finanţare europeană şi cele care ne ajută să completam ceea ce ne oferă Europa.

Nu uzul, ci abuzul de credite poate pune probleme unei comunităţi, iar noi am căutat să fim raţionali în nevoia de a completa sumele de bani necesare proiectelor de dezvoltare.

Şi de aceasta dată suntem preocupaţi să lucrăm cu instituţii internaţionale de notorietate, cu o puternică cultură financiară, atente la cum se cheltuiesc banii şi care îşi bazează analiza pe evaluări făcute de instituţii prestigioase, cum ar fi Moody’s. Aceste demersuri sunt parte integrantă a economiei actuale. Am fost apreciaţi de Banca Mondială încă de anul trecut pentru nivelul ridicat de practici financiare cu care operăm, dar şi pentru proiectele de dezvoltare puse în operă. Chibzuiala planificării şi astfel de parteneriate ne-au plasat într-o zonă de siguranţă şi de garantare a investiţiilor”, a declarat primarul Mircea Hava.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax