Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia nu caută soluție la o aberație rutieră. Accesul pe breteaua sudică a autostrăzii rămâne prin Partoș

Publicat

Primăria Alba Iulia nu a făcut nimic în anul care a trecut pentru a realiza un alt acces pe breteaua sudică a Autostrăzii A10, decât cel utilizat acum (prin Partoș) și nici nu are de gând să facă. Cel puțin nu în viitorul apropiat. 

Concluzia vine dintr-un răspuns al instituției, la o serie de solicitări ale ziarului Alba24.ro. În prezent, șoferii din Alba Iulia trebuie să străbată tot cartierul Partoș până aproape de podul de peste Mureș, iar apoi să se întoarcă și să îl mai străbată o dată, pentru a intra pe centură și apoi pe autostradă. La fel se întâmplă și la ieșirea de pe A10.

Administrația locală a avut nevoie de o lună întreagă pentru a răsunde solicitărilor de mai jos, transmise de Alba24:

  • Vă rugăm să ne transmiteți care sunt demersurile concrete făcute de Primăria Alba Iulia în anul 2021 pentru a realiza un acces pe autostradă pe la sensul Alba Iulia Sud dinspre zona Partoș, în condițiile în care în prezent, accesul de la Alba Iulia pe autostradă se poate face doar străbătând cartierul Partoș.
  • De asemenea, vă rugăm să ne spuneți care sunt soluțiile pe care instituția le ia în calcul pentru acest lucru și care este termenul la care soluția aleasă va deveni funcțională.

Pe lângă că a durat o lună întreagă pentru a fi redactate, răspunsurile nu sunt la subiect și nu reprezintă nimic altceva decât niște încercări de justificare.

Accesul pe autostradă pe Alba Iulia Sud, nici măcar în planuri de viitor

Ceea ce părea a fi o situație temporară legată de accesul pe A10, tinde să devină una definitivă.

Primăria recunoaște în răspunsul pentru Alba24 că nu are nici o soluție pentru traficul din cartierul Partoș și nici nu are în lucru vreo variantă de viitor, pentru rezolvarea accesului pe intrarea de Sud a Autostrăzii A 10.

Reprezentanții instituției descriu în schimb în răspuns varianta actuală, pe care o cunoaște toată lumea, cu improvizația rutieră de la intersecția dintre Strada Regimentul V Vânători cu Liliacului, despre care tot ei spun că este ”provizorie”.

Acolo există ceea ce specialiștii primăriei numesc ”punct de întoarcere”. Adică locuitorii orașului Alba Iulia trebuie să străbată cartierul Partoș, sufocat oricum de trafic și în capătul lui să se întoarcă, să-l mai străbată o dată și apoi să intre pe șoseaua de centură de unde au acces pe breteaua de sud a autostrăzii.

  • ”Infrastructura rutieră existentă nu permite o altă rută de trafic spre Nodul Rutier Alba Iulia Sud dinspre Bulevardul Ferdinand I, însă accesul se poate realiza și dinspre zona centrală a municipiului, pe Strada Mărășești, spre Șoseaua de Centură” se arată în răspunsul transmis de reprezentanții administrației locale.

Alatfel spus, cine nu este mulțumit că trebuie să străbată Partoșul de două ori, poate să străbată cartierul Lipoveni și apoi să mai meargă încă 3,5 kilometri pe șoseaua de centură, până la breteaua de acces pe autostradă.

De remarcat este nu atât faptul că primăria nu a găsit până acum o soluție, cât acela că pare a nici nu o căuta.

”Scurtătură” doar pentru riverani

Șoferii obișnuiau să folosească o scurtătură, pentru a nu străbate tot cartierul Partoș: o buclă de întoarcere cu intrare pe strada Gemenilor.

Autoritățile însă ”s-au prins”, astfel că la capătul străzii a apărut semnul ”Interzis, cu excepția riveranilor”.

Primăria motivează decizia printr-o solicitare a locuitorilor din zonă, care au reclamat traficul ridicat pe acolo.

Mai mult, reprezentanții instituției au transmis că încearcă să obțină un cont cu care să modifice traseul generat de aplicația Waze.

Răspunsul primăriei:

”Solicitările rezidenților de pe strada Gemenilor, prin care au semnalat faptul că circulația rutieră pe ruta Alba Iulia – Bulevardul Ferdninant 1 – spre Nodul Rutier Alba Iulia Sud al Autostrăzii A10, se desfășoară în mare măsură pe strada Gemenilor, iar această stradă nu permite un astfel de trafic rutier, fiind o stradă de Categorie IV – de folosință locală.

Efectuând verificări în teren, s-a constatat că solicitarea cetățenilor de pe Gemenilor este justificată.

Majoritatea conducătorilor auto intrând pe această stradă în deplasarea către autostradă, fiind direcționați de către aplicațiile de navigație (Waze etc), s-au făcut demersuri pentru obținerea de către primărie a unui cont cu ajutorul căruia pot fi făcute modificări pentru traseele generate de către aplicația Waze, dar până în acest moment nu s-a primit nici un răspuns.

Ca măsură provizorie, justificată anterior, comisia de circulație a hotărât instituirea restricției de circulație a vehiculelor pe strada Gemenilor dinspre strada Regimentul V Vânători, cu excepția riveranilor”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Ionel

    vineri, 04.02.2022 at 23:06

    Pasaj peste calea ferată din zona autogării Livio Dario la centură, cam 500 m lungime, probabil nici nu costă așa mult ~ cam 1 milion de €. Să fie acces și pentru autobuzele de la cele 2 autogări la centrură respectiv autostradă. Soulții există.

  2. CĂLĂTOR PRIN ȚARĂ

    vineri, 04.02.2022 at 23:09

    Pare simplu din ce scrie primaria daca stai aici si stii, doar te-ai obisnuit cu o situație aberantă, dar daca esti străin de oras si ai doar gps e ilogic traseul si nu mai încerci a doua oară.

  3. Unul

    sâmbătă, 05.02.2022 at 21:27

    Nu va mai vaicariti pe oamenii din Cluj cu ce îi ajută autostrada? Voi cei din Alba Iulia stați aproape de autostrada fat de altii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax