Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Primăria Alba Iulia oferă teren gratuit în zona de dezvoltare a municipiului. Condiţia e ca investiţia să fie de minim 5 milioane de euro

Publicat

Firmele care sunt dispuse să facă investiţii de cel puţin 5 milioane de euro sunt aşteptate să ia legătura cu administraţia locală din Alba Iulia. Autorităţile pun la dispoziţie în mod gratuit, teren în Zona de dezvoltare economică de la Drâmbar, cu acces din şoseaua de centură.

Administraţia locală încearcă astfel să impulsioneze investiţiile cu mari contribuţii la bugetul albaiulian, însă în zona respectivă ultima iniţiativă de acest gen a fost înregistrată la începutul anului 2011, aparţinând „Supremia Group”, care a deschis cea mai mare fabrică de condimente din sud-estul Europei – 0 investiţie de 9 milioane de euro.

Consilierii locali au votat în şedinţă extraordinară aprobarea unui PUZ al Zonei de Dezvoltare Industrială Alba Iulia-Şoseaua de Centură. În raportul de specialitate prezentat consilierilor se arată că necesitatea elaborării acestui PUZ este determinată de expirarea termenului de valabilitate, stabilit pe o perioadă de trei ani, în condiţiile în care conturarea zonei industriale s-a realizat prin investiţia SC „Supremia Grup”: „Oportunitatea demersului constă în valorificarea terenului proprietatea municipiului Alba Iulia, în vederea susţinerii dezvoltării economice locale”.

Alţi investitori care doresc să îşi deschidă afaceri în zonă trebuie să trebuie să ştie că vor trebui să înceapă construcţiile pe terenul predat de administraţie în maxim un an şi jumătate de la preluare, cu o valoare a activelor de 1,5 milioane de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax