Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia predă 12 autobuze electrice și stații de încărcare operatorului STP. Pe ce linii vor funcționa. Decizie, în CL

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința Consiliului Local din 30 ianuarie, un proiect privind punerea la dispoziția operatorului de transport STP Alba Iulia a bunurilor achiziționate în cadrul proiectului „Achiziție mijloace de transport public – autobuze electrice 12 m șes, Alba Iulia, Buzău, Constanța, Ploiești”. 

Proiectul vizează punerea la dispoziția operatorului de transport – Societatea de Transport Public (STP) SA Alba Iulia – a 12 autobuze electrice cu lungimea de 12 metri, cu echipamentele conexe ale acestora, a 12 stații de încărcare lentă și a 4 stații de încărcare rapidă, în vederea exploatării acestora pe perioada contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane.

Autobuzele electrice vor asigura serviciul de transport public local de călători pe raza municipiului, pe liniile 103 și 104.

Predarea bunurilor către operatorul de transport local se va face etapizat, pe bază de proces verbal de predare-primire.

Proiectul „Achiziție mijloace de transport public – autobuze electrice 12 m șes, Alba Iulia, Buzău, Constanța, Ploiești” a presupus achiziția unui număr de 13 autobuze electrice cu lungimea de 12 m, 4 stații duble de încărcare rapidă și 13 stații de încărcare lentă. Licitația a fost câștigată de o companie din Cehia, valoarea contractului fiind de 34.221.733 de lei, fără TVA.

Obiectivul specific al proiectului este înlocuirea integrală a parcului de material rulant de pe o serie de rute de transport public operaționale, actualmente deservite cu autobuze diesel (în multe cazuri depășite fizic sau moral). Aceste rute sunt: Rutele 103 și 104 din Alba Iulia.

Finanțarea proiectului a fost asigurată de MLPDA, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4e – „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax