Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia pregăteşte modernizarea site-ului propriu. Acces mai rapid la informaţii pentru cetăţeni

Publicat

Primăria Alba Iulia va avea, în curând, un nou site web. O versiune beta, de testare, care va rula în paralel cu site-ul actual, va putea fi accesată de cetățeni începând cu luna octombrie, urmând ca versiunea finală să fie lansată oficial în ianuarie 2019. Noul site urmărește să ofere vizitatorilor o experiență de utilizare cât mai simplă și acces rapid la informații relevante.

„În luna octombrie se va da drumul la o versiune beta, o versiune care va rula în paralel cu site-ul actual, tocmai pentru ca oamenii să se obișnuiască, să vadă. Noi urmărim niște parametri de funcționalitate, de calitate, pe care le vom putea îmbunătăți. În momentul în care va îndeplini toate standardele, va deveni noul site al Primăriei.

De ce un site de primărie? O primărie este punctul central, este administratorul unui oraș. Este foarte important ca site-ul să poată oferi cetățenilor acces la informație relevantă pentru ei și să fie un instrument prin care cetățeanul să se informeze în mod rapid”, a explicat Ionuț Popa, CivicTech.

Noul site, open-source

„Lucrăm pe principiul open-source, cu cod deschis. Noul site, undeva, va putea fi văzut cum s-a făcut. Oricine, de oriunde, poate veni cu o propunere, cu o funcționaliate nouă sau să repare ceva. Noi verificăm să fie calitativă și în momentul în care totul este în regulă, acea funcționalitate va fi implementată în mod automat”, a mai explicat Ionuț Popa.

Potrivit acestuia, versiunea beta va fi lansată în luna octombrie, urmând ca în perioada octombrie – decembrie să fie urmăriți parametrii și să fie îmbunătățit noul site.

Lansarea oficială ar urma să fie făcută în luna martie 2019.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax