Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia pregătește o groapă comună pentru porci, în cazul unui focar de pestă porcină africană. Unde va fi situată

Publicat

porci

Primăria Alba Iulia a căutat și identificat, un teren pentru a-l folosi drept groapă comună pentru porci, în cazul unui focar de pestă porcină africană. 

Este vorba despre un teren de 200 de metri pătrați situat în extravilanul municipiului, care ar putea fi folosit pentru îngroparea cadavrelor, dacă va fi nevoie. 

În linii mari, acțiunea Primăriei a fost făcută la solicitarea DSVSA Alba, care trebuie să dispună în caz de ceva, de o locație în care să îngroape cadavrele animalelor afectate de pesta porcină.

Măsura face parte dintr-un plan de control și combatere a pestei porcine.

Terenul de 200 de metri pătrați se află în extravilanul municipiului Alba Iulia, în Micești.

În următoarea ședință de Consiliu Local din data de 27 aprilie 2023, consilierii locali vor avea de votat proiectul, prin care terenul va fi dat spre folosință către DSVSA în caz de nevoie.

Mai exact, dacă pe teritoriul municipiului va apărea un focar de pestă porcină africană și vor fi sacrificate animalele afectate, reprezentații DSVSA au două variante pentru a scăpa de cadavre: incinerarea sau îngroparea lor.

Momentan, potrivit reprezentaților DSVSA Alba, la nivelul județului în primele luni ale anului nu au fost înregistrate focare de pestă porcină.

Mai mult de atât situația este într-o scădere majoră: dacă în 2021 au fost identificate 21 de cazuri, în 2022 au mai fost doar patru.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax