Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia pregătește restaurarea Obeliscului Horea, Cloșca și Crișan. Au fost șterse însemnele graffiti, prin sablare

Publicat

Însemnele de graffiti de pe Obeliscul dedicat memoriei lui Horea, Cloșca și Crișan au fost îndepărtate, transmit reprezentanții Primăriei Alba Iulia. Se pregătește și restaurarea și consolidarea monumentului.

Lucrările de intervenție au fost realizate prin metoda sablării, în conformitate cu recomandările Direcției Județene pentru Cultură Alba și cu respectarea normelor de conservare-restaurare, fiind efectuate pe baza unei documentații și sub supravegherea unui expert atestat de Ministerul Culturii, potrivit sursei citate.

Primăria Alba Iulia va face demersurile necesare și pentru restaurarea și consolidarea Obeliscul închinat memoriei lui Horea, Cloșca și Crișan, ridicat în anul 1937, monument de mare valoare memorial-istorică atât pentru oraș, cât și pentru istoria României.

„Departe de a avea ceva în comun cu arta contemporană, cu revitalizarea urbană sau cu operele lui Banksy, inscripțiile de pe monumentele istorice din Alba Iulia, au mai degrabă legătură cu lipsa bunului simț și a respectului față de trecutul nostru ca români. Primăria Alba Iulia apreciază adevărații artiști care își manifestă talentul creativ prin graffiti, ca dovadă a revitalizat în acest mod spații din oraș prin intermediul proiectului „Utopia Urbană”. Dar aici vorbim de altceva: de vandalizarea monumentelor cu mâzgăleli și obscenități, ceea ce ne duce în sfera infracțională. Fac apel la spiritul civic al albaiulienilor să recurgă la autorități ori de câte ori sunt martorii unui act de distrugere”, precizează  Voicu Paul, viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax