Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia renovează blocurile G3 şi G4 cu bani europeni. Investiţie de 1,7 milioane lei

Publicat

sediu primarie drona

Blocurile G3 şi G4 de pe strada Alexandru I. Cuza în Alba Iulia vor fi renovate de Primăria Alba Iulia, cu 1,7 milioane lei, majoritatea fiind bani europeni. Sunt vizate 56 de apartamente.

Se propune reabilitarea şi izolarea termică a faţadei clădirilor, înlocuirea tâmplăriei exterioare, refacerea şarpaneti din lemn, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile, reabilitarea instalaţiilor electrice, montarea instalaţiei de paratrăsnet şi realibitare instalaţii sanitare.

Investiţia totală este de 1.735.592,39 lei inclusiv TVA, din care lucrări de construcţii-montaj de 1.137.479,03 lei. Durata lucrărilor este estimată la 9 luni.

Suprafaţa construită vizată pentru intervenţii este de 1.925 mp, din care 1.271,47 mp suprafaţă utilă şi 3.305,81 mc volum încălzit, în total 56 de apartamente.

Sursele de finanţare sunt 85% de la Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% buget de stat şi 2% buget local.

Obiectivul investiţiei este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate în care există populaţie aparţinând minorităţii rome, prin implementarea de măsuri integrate.

Proiectul ce include indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii intră la aprobat în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia de vineri, 19 aprilie.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT mortal pe Autostrada Sebeş-Sibiu. Camion răsturnat pe carosabil, şoferul a decedat

Publicat

tir rasturnat

Un bărbat şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier grav petrecut duminică seara pe A1 Sebeş-Sibiu, între localităţile Aciliu şi Apoldu. Acesta conducea un camion care s-a răsturnat pe carosabil. Potrivit IPJ Sibiu, traficul rutier este îngreunat, iar Poliţia face cercetări pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul. Camionul este răsturnat pe banda de […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Intervenție nocturnă a ISU Alba la Cugir, pentru asanarea unui câmp de muniția rămasă neexplodată

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_7

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, Detaşamentul Alba Iulia, a fost chemată să intervină, duminică seara, la Cugir. Potrivit reprezentanților instituției, este vorba despre asanarea unui teren de muniţia  rămasă neexplodată. UPDATE: Reprezentanții ISU au anunțat că este vorba despre 4 proiectile vechi de aruncător, de calibru 82 mm. Reprezentanții instituției nu […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete, în Uniunea Europeană

Publicat

poluare masini

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete au fost adoptate de Consiliul Uniunii Europene, potrivit Ministerului Transporturilor. Între 2025 și 2029, atât autoturismele, cât și camionetele vor avea obligația de a emite cu 15% mai puțin CO2. De asemenea, ținta este ca din 2030, autoturismele noi să emită, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Șoferul care a produs accidentul mortal de la Strungari, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost REȚINUT

Publicat

Șoferul din Pianu de Jos care a produs accidentul din noaptea de sâmbătă spre duminică, la Strungari, în care un alt tânăr în vârstă de 30 de ani și-a pierdut viața, a fost reținut pentru 24 de ore. În momentul producerii accidentului șoferul se afla sub influența alcoolului, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate