Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Primăria Alba Iulia renunță la programul prin care oferea ajutor financiar profesorilor. Care este motivul

Publicat

bani

Programul ”EDU Alba Iulia”, prin care profesorii și alți angajați din învățământ primeau 600 de lei, ajutor financiar din bugetul local, va fi suspendat.

Instituția Prefectului Alba a atenționat primăria că nu sunt respectate prevederile legale. Din bugetul local pot fi finanțate complementar unitățile de învățământ doar pentru cheltuieli cu reparații curente, de natura obiectelor de inventar, în baza contractului de management-financiar, potrivit sursei citate.

Proiectul de revocare a HCL 505/2021 privind programul ”EDU Alba Iulia” intră la aprobare în ședința Consiliului Local din 30 martie.

Prin Programul ”EDU Alba Iulia” era aprobat, de la finalul anului trecut, finanțarea fiecărui cadru didactic de predare, conducere, îndrumare, control din unități de învățământ preuniversitar din municipiu, cu stimulent în valoare de cel mult 600 de lei, proporțional cu norma didactică, pentru anul 2022.

Cu acești bani, cadrele didactice urmau să poată achita tarifele pentru participare la cursuri de perfecționare, cumpăra carte școlară, laptopuri, tablete, licențe software sau alte materiale necesare activității de predare.

Inițiatorii proiectului au motivat, la data aprobării hotărârii că, ”odată cu venirea pandemiei și înghețarea majorării salariilor profesorilor, cadrele didactice au fost nevoite să se descurce cu resursele de care dispun pentru a garanta un serviciu educațional de calitate”.

De asemenea, ”există mulți profesori care, din venituri proprii, achiziționează cărți, laptopuri sau alte materiale didactice necesare asigurării bunei predări”.

În Alba Iulia sunt 21 de unități de învățământ preuniversitare cu personalitate juridică și 1.104 cadre didactice.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Incultura

    sâmbătă, 26.03.2022 at 08:17

    La ce atita scoala, ca te angajezi intr-o institutie publica, sau te bagi intr-o gasca politica si poate ajungi parlamentar!

  2. Altul

    sâmbătă, 26.03.2022 at 10:00

    Altă hotărâre foarte creață din puțul adânc al gândirii primarului urbei. Dacă tot schimbă sensurile de acces pe străzi de ce să nu schimbe și cheltuirea banilor pentru cumetria lui politică. Așa că adio bani la profesori și mai mult mălai pentru guriștii si țuțării găștii de procopsiți ai mai marelui urbei.

  3. Crina

    sâmbătă, 26.03.2022 at 12:25

    Nici nu ma așteptam sa dea… Pentru profesori nu sunt bani,nu sunt nici pentru români, in tara lor, conteaza doar minoritățile si imaginea noastra de binefacatori fariseici. Dar suntem penibili, ne asemanam cu săracii care atunci cand primesc musafiri importanti, imprumuta bani din banca pentru a i impresiona, chiar daca vor plati ani de zile rate si vor trai mai greu decat inainte. Maxim de penibili!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax