Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia se pregătește pentru achiziția a încă 21 de autobuze electrice, 6 microbuze nepoluante și stații de încărcare

Publicat

Primăria Alba Iulia se pregătește pentru achiziția a încă 21 de autobuze electrice, 6 microbuze nepoluante, 27 de stații de încărcare lente și 7 stații de încărcare. O parte dintre acestea urmează să fie folosite și pe ruta Alba Iulia – Ciugud.

Primăria Alba Iulia a cumpărat, pe 31 mai, prin intermediul platformei SEAP, servicii de consultanță și elaborare a documentației de achiziție pentru 21 de autobuze electrice de 12 m, 6 microbuze electrice și stații de încărcare (27 lente, 7 rapide).

Acestea sunt aferente proiectelor „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de vehicule nepoluante și stații de încărcare” și „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de vehicule nepoluante și stații de încărcare în parteneriat cu comuna Ciugud”.

Valoarea achiziției a fost de 264.988,70 de lei, fără TVA, ofertantul fiind Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Potrivit documentației, scopul proiectelor este de a îmbunătăți transportul public în Alba Iulia și stimularea transportului în comun cu mijloace de transport nepoluante în zona funcțională Alba Iulia – Ciugud, localități cu o dinamică accentuată a mobilității populației.

Noile autobuze și microbuze nepoluante vor completa cele 13 autobuze electrice existente în Alba Iulia și vor acoperi astfel peste 50% din transportul public (autobuze / microbuze active în oraș).

Proiectul „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de vehicule nepoluante și stații de încărcare”

Primul proiect prevede achiziționarea a 21 de autobuze electrice de 12 m și un microbuz electric, împreună cu 22 de stații de încărcare lentă – la autobază, respectiv 7 stații de încărcare rapidă – pe traseu, care vor fi în proprietatea municipiului Alba Iulia și vor deservi transportul public de persoane după cum urmează:

  • în municipiul Alba Iulia: un microbuz electric, 19 autobuze electrice, 6 stații de încărcare rapidă, 22 stații de încărcare lentă
  • pe ruta Alba Iulia – Ciugud: două autobuze electrice, o stație de încărcare rapidă

Valoarea totală a proiectului aferentă vehiculelor nepoluante este de 69.247.571,67 lei.

Perioada de implementare este de 30 de luni, începând cu data semnării contractului de finanțare (28.11.2022).

Proiectul „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de vehicule nepoluante și stații de încărcare în parteneriat cu comuna Ciugud”

Cel de-al doilea proiect prevede achiziționarea a 5 microbuze nepoluante, împreună cu 5 stații de încărcare lentă care vor fi în proprietatea municipiului Alba Iulia și vor deservi transportul public de persoane.

Valoarea totală a proiectului este de 7.322.516,25 lei.

Perioada de implementare este de 30 de luni, începând cu data semnării contractului de finanțare (06.03.2023).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax