Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia: Toate unităţile de învăţământ din municipiu sunt pregătite administrativ pentru începerea şcolii. Vezi stadiul lucrărilor de reparaţii

Publicat

Mai multe instituţii de învăţământ administrate de Primăria Alba Iulia au intrat în lucrări de întreţinere în perioada vacanţelor de vară. Potrivit reprezentanţilor primăriei, toate unitățile de învățământ din municipiu sunt pregătite pentru desfășurarea anului şcolar 2013-2014, din punct de vedere administrativ.

Conform uzanțelor și practicilor curente pe perioada vacanțelor de vară sunt abordate lucrări de întreținere la mai multe instituții de învățământ administrate de municipalitate.

Au fost identificate ca fiind necesare diverse tipuri de reparații curente, dar și intervenții majore. La Grădinița 11 s-a înlocuit pardoseala cu parchet pe o suprafață de 213 mp și s-au igienizat trei săli. De asemenea, au fost prevăzute hidroizolații și zugrăveli lavabile pe o suprafață de 350 mp. Grădinița nr. 15 a beneficiat de termoizolare pereți și zonă de acces 45 mp precum și pentru două săli de clasă.

În această toamnă, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” se va reface rețeaua termică afectată pe o lungime de 250 ml, implicit lucrări de refacere a carosabilului pe o suprafață de 80 mp. Faţă de ce era prevăzut, s-a semnalat necesitatea unor intervenții de urgență la două săli de clasă din cadrul Colegiului “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, unde tavanul și tencuiala s-au deteriorat. Lucrările vor fi finalizate în timp util, pentru ca noul an școlar să înceapă în condiții optime.

Potrivit administraţiei locale, în perioada următoare se va finaliza procedura de achiziție a lucrărilor ce vizează Şcoala Generală “Ion Agârbiceanu”. Elementele tehnice sunt complexe și vor remedia un neajuns actual prin amenajarea curții interioare. Sunt prevăzute terasamente pe o suprafață de 4150 mp și realizarea de platforme pe o suprafață de 3240 mp.

Ulterior, pe aceste amplasamente se va amenaja un teren de sport prevăzut cu iarbă artificială, împrejmuit cu gard (total 800 mp). În prima etapă se vor executa conform limitei bugetare actuale pe 2013 ( 300.000 lei) terasamentele și platformele.

Terenul va beneficia și de o instalație nocturnă ce înglobează 6 corpuri de iluminat. De asemenea, sunt prevăzute rigole de scurgere ape pluviale pe 150 ml și amenajarea de spații verzi – 690 mp.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax