Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia va avea o platformă online pentru beneficiarii de asistență socială. Licitația, lansată în SEAP

Publicat

sediu primarie drona

Benenficiarii de servicii sociale din municipiul Alba Iulia vor avea în curând la dispoziție o platformă online care va acoperi funcționalitățile oferite în mod normal de o activitate la ghișeu, respectiv informare / asistență, formulare, primire solicitări și eliberare documente cu valoare juridică. 

Astfel, solicitanții vor putea depune online documentele aferente acordării de beneficii sociale, pentru validarea electronică de către angajații Direcției de Asistență Socială, urmată de depunerea fizică a dosarelor complete. Pentru documentele tipizate se va realiza recunoașterea optică a caracterelor și precompletarea datelor în sistem (cărți de identitate, certificate de naștere). 

Primăria Alba Iulia a lansat vineri, 5 februarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de servicii de analiză și dezvoltarea unei platforme de date deschise la nivelul UAT Alba Iulia în cadrul proiectului BI Smart Alba Iulia.

Valoarea totală estimată este de 218.600 lei, fără TVA

Potrivit caietului de sarcini, scopul sistemului informatic Asistență Socială (Direcția de Asistență Socială Alba Iulia) – ASISCOC este de a asigura un mediu informatic integrat pentru asistarea procesului de acordare a diferitelor tipuri de ajutoare sociale, facilitând gestionarea dosarelor înregistrate, generarea sumelor acordate și plata acestor sume către beneficiarii de asistență socială.

Sistemul informatic de asistență socială va gestiona dosare corespunzătoare mai multor tipuri de ajutor: ajutor social lunar, alocație complementară, alocație monoparentală, alocație nou-născuți, ajutor de încălzire (energie termică, gaze naturale, lemne, cărbuni și combustibili petrolieri), ajutor de urgență, cantină socială, asistenți personali, indemnizație pentru persoana cu handicap, sprijin financiar constituire familie, trusou nou născuți, alocație de stat, asistenți maternali, alocație lunară de plasament.

Proiectul vizează achiziționarea și implementarea unui sistem informatic integrat care să cuprindă:

1. Platformă online de servicii de interacțiune cu cetățeanul care va furniza următoarele servicii electronice:

 • fișa personală cu informații despre istoricul beneficiarilor și serviciilor sociale de care persoana a beneficiat
 • depunerea online a documentelor aferente acordării de beneficii sociale pentru validarea electronică de către angajații Direcției de Asistență Socială, urmată de depunerea fizică a dosarelor complete
 • planificarea anchetelor sociale
 • portal socio-medical – înregistrarea datelor medicale pentru persoanele aflate în monitorizare la organizații non-guvernamentale, într-un mod standardizat
 • publicare servicii ONG – oferă organizațiilor non-guvernamentale posibilitatea de a promova serviciile pe care le prestează și de a intra în legătură cu potențialii beneficiari
 • solicitare servicii ONG – permite potențialilor beneficiari să solicite înregistrarea în grupul țintă și prestarea de servicii sociale

2. Componentă de reducerea birocrației prin implementarea unui sistem de carduri pentru beneficiari

 • crearea unui sistem unic pentru identificarea persoanelor – beneficiari ai asistenței sociale
 • sistem evidențiere beneficii pe care beneficiarul le poate solicita și generare cereri precompletate
 • sistem pentru partajarea datelor între Direcția de Asistență Socială și organizații non-guvernamentale

Această componentă va permite identificarea unică a unui beneficiar de asistență socială și transferul de date între organizații. Fiecărui beneficiar de servicii/beneficii sociale îi va fi atribuit un identificator unic în baza de date ASICOC utilizată de DAS. Acest identificator va fi disponibil sub forma unui cod QR imprimat pe un card. Se va achiziționa o imprimantă carduri, trei bucăți ribon color și 1.000 de carduri PVC.

3. Componentă de facilitare acces informații publice (Open Data)

 • publicare și vizualizare seturi de date grupate pe domenii, având ca suport grafic harta orașului
 • harta socială online – harta beneficiilor sociale, în timp real, harta furnizorilor de servicii sociale, harta mobilității din cauze sociale / medicale

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Vasile Șușca, tezaur viu UNESCO la Alba Iulia: Meșterul popular care ține în viață o tradiție veche de mii de ani

Publicat

De peste 20 de ani meșterul popular Vasile Șușca confecționează măști tradiționale românești. Este din Maramureș și a primit titlul onorifc de tezaur uman viu, o inițiativă UNESCO prin care se oferă recunoștință celor ce duc tradiția la nivel de artă. 

L-am găsit la Alba Iulia, la standurile amenajate în parcarea Casei de Cultură a Studenților, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie 2022. La micul său stand are expuse măștile care l-au făcut cunoscut în România, dar și peste hotare.

Pentru câteva minute am vorbit cu meșterul popular despre ceea ce înseamnă măștile sale, dar mai ales ce semnificație au ele.

Măștile cu care a venit la Alba Iulia sunt cele tradiționale din Maramureș, mai exact din satul său natal Săcel. Sunt măști care se folosesc la ceea ce meșterul numește un ”teatru popular rimat”.

Un teatru care îmbină spectacolul, cu misticismul si tradiția populară. Fiecare mască primește un botez, un botez al celui care o poartă, acela este și cel care îi oferă măștii personalitate.

În trecut măștile se foloseau la mai multe sărbători, sau datini, dar cu trecerea timpului aproape toate au dispărut.

Însă unele au mai rămas, iar meșterii populari încearcă să le țină în viață prin ceea ce ei realizează. Una dintre tradițiile care încă mai sunt vii, este ”Viflaim-ul”, un teatru popular în versuri care se joacă pe ulițele satului, în perioada Crăciunului și unde se folosesc măștile tradiționale.

CITEȘTE ȘI: PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala UNIRII

Măștile pe care Vasile Șușca le face sunt numai din produse naturale, din blană de oaie sau de capră, coarne de berbec. Măștile tradiționale care ies din mâna meșterului din Maramureș pot fi văzute și chiar cumpărate la Alba Iulia în cele două zile dedicate producătorilor locali, cu ocazia Zilei Naționale a României de la Alba Iulia.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

BLAJ, 1 Decembrie: Te Deum în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime”, de Ziua Națională a României

Publicat

1 Decembrie, Ziua Națională, Blaj: Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică marchează Ziua Națională a României prin celebrarea unui Te Deum solemn în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj.

Evenimentul va avea loc joi, 1 decembrie 2022, de la ora 13.00 și va fi transmis în direct de TVR 3 și de canalul Youtube Radio Blaj TV.

Imediat după Te Deum-ul din Catedrala Blajului, TVR 3 va difuza Mesajul Preafericitului Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, cu ocazia Zilei Naționale a României.

De asemenea, postul public de televiziune va difuza, pe același canal, un documentar dedicat Cardinalului Iuliu Hossu, cu imagini de arhivă și vocea Episcopului Martir, în cadrul căruia vor vorbi scriitoarea Ana Blandiana, profesorul universitar doctor Ion Buzași și elevul blăjean Bogdan Barta.

La 1 decembrie se sărbătoresc 104 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, Fericitul Episcop Martir greco-catolic Iuliu Hossu fiind cel care a citit Declarația de Unire în acel moment istoric.

Vezi și PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala UNIRII

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Festivalul „România Tradițională”, deschis la Alba Iulia. Produse gastronomice și târgul meșterilor populari

Publicat

Prima ediție a festivalului de tradiții și obiceiuri „România Tradițională” s-a deschis miercuri, 30 noiembrie, în zona monumentului lui Avram Iancu (Casa de Cultură a Sindicatelor) din Alba Iulia.

Vizitatorii vor putea găsi la târgul meșterilor populari produse de uz gospodăresc, pielărie, olărit, cusături și țesături, arta lemnului, dogărie, împletituri, decorațiuni de sărbători, icoane pe sticlă, măști populare, podoabe din ceramică, sticlărie, ceramică de Horezu.

De asemenea, aceștia vor putea degusta produse gastronomice tradiționale. 

Festivalul este dedicat României autentice și va uni, în perioada 30 noiembrie – 1 Decembrie, la Alba Iulia, târgul meșterilor populari, cu ateliere demonstrative de meșteșuguri și gastronomie tradițională, culminând cu spectacole folclorice extraordinare prin care toate provinciile românești vor fi reprezentate.

Vezi și PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala UNIRII

Încă de la prima ediție, meșteri populari din județul Alba, dar și din zone geografice și etnografice ale țării, vor oferi publicului vizitator o diversitate impresionantă de obiecte create de aceștia – produse de uz gospodăresc, cojocărie, olărit, cusături și țesături, arta lemnului, dogărie, împletituri, decorațiuni de sărbători, icoane pe sticlă, confecționare măști populare, podoabe din ceramică, sticlărie, ceramică de Horezu.

Nici gastronomia tradițională nu va lipsi în aceste zile. Astfel, vor putea fi degustate bucate delicioase realizate cu multă atenție și respect față de rețetele strămoșești.

Atmosfera de sărbătoare va culmina cu spectacolul folcloric extraordinar, un adevărat „regal” tradițional susținut de soliști îndrăgiți, grupuri instrumentale, vocale și de dansuri, ce reprezintă toate regiunile istorice ale României, dar și din Republica Moldova (Bardar, Ialoveni) – Grupul „Tărăncuța”.

Program Festivalul de tradiții și obiceiuri România Tradițională, 30 noiembrie – 1 decembrie, la Alba Iulia:

30 noiembrie 2022

 • orele 12:00 – 20:00 – Târgul meșterilor și producătorilor tradiționali
 • ora 14:00 – Deschiderea oficială a Festivalului
  • Spectacol folcloric extraordinar

1 Decembrie 2022

 • orele 12:00 – 20:00 – Târgul meșterilor și producătorilor tradiționali
 • ora 14:30 – Spectacol folcloric extraordinar

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Premierul Nicolae Ciucă, vizită pe fugă la Ziua Națională de la Alba Iulia. Programul acestuia

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă va fi prezent la Alba Iulia, de Ziua Națională. Biroul de presă al Guvernului a confirmat pentru Alba24 prezența acestuia la Parada Militară de la ora 14. 

Instituția a transmis programul oficial al acestuia, potrivit căruia Nicolae Ciucă va mai participa și la ceremonia religioasă și militară de la București, după care se va deplasa la Alba Iulia.

Imediat după paradă, prim-ministrul va pleca înapoi la București unde va participa la recepția oferită de președintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naționale a României.

Astfel, acesta se va afla permanent în grabă, iar vizita la Alba Iulia va fi una scurtă.

Programul premierului Nicolae Ciucă

Joi, 1 Decembrie 2022

Ora 9:00 Participare la ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane

 • Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, București

Ora 11:00 Participare la parada militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie

 • Participarea premierului la ceremonie va fi transmisă live pe conturile de Facebook și YouTube ale Guvernului și pe canalul de distribuție al Palatului Victoria;
 • Piaţa Arcul de Triumf, București

Ora 14:00 Participare la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie

 • Participarea premierului la ceremonie va fi transmisă live pe conturile de Facebook și YouTube ale Guvernului și pe canalul de distribuție al Palatului Victoria;
 • Bulevardul 1 Decembrie 1918, Alba Iulia

Ora 17:00 Participare la recepția oferită de președintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naționale a României

 • Palatul Cotroceni

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax