Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia va colabora cu Colegiul HCC pentru susținerea financiară a echipei de robotică XEO

Publicat

Primăria Alba Iulia intenționează să încheie protocol de colaborare cu Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, pentru a susține financiar performanțele echipei de robotică XEO. Proiectul intră la aprobare în ședința Consiliului Local de vineri.

Documentul va fi valabil 5 ani, timp în care administrația locală se angajează să provizioneze și să aloce anual din bugetul local suma de cel mult 40.000 de lei pe an în vederea susținerii unor activități educative derulate de echipa de robotică XEO, a instituției de învățământ.

XEO a participat din 2016 la campionatul național de robotică First Tech Challenge, cea mai mare competiție de profil din lume și a reușit să câștige doi ani la rând marele premiu – Inspire Award.

Echipa a obținut și premii dedicate, Control Award – pentru cea mai bună soluție de autonomie a robotului și Connect Award – pentru reușita de a conecta comunitatea locală în jurul echipei, se arată în documentația de proiect.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax