Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia va muta talciocul din ”Lumea Nouă”: Două locații luate în calcul, una ar putea fi în Șanțurile Cetății

Publicat

Printre proiectele promovate de administrația locală din Alba Iulia se află și modernizarea cartierului Gheorghe Șincai, unde de ani buni funcționează, duminica, talciocul orașului. 

Hulit de unii, dar apreciat de alții, talciocul din Alba Iulia rămâne un punct de întâlnire, de socializare, dar și de căutare de ”comori” pentru o bună parte dintre locuitorii orașului. 

Mai mult de atât, există și turiști care vin la târgul din Alba Iulia, la fel cum mulți localnici din oraș merg la târgurile de vechituri din alte județe.

În cadrul proiectului de modernizare, pe actualul spațiu unde se desfășoară târgul se vor ridica noi construcții. Automat, autoritățile locale au început să ia în calcul mai multe locații pentru mutarea târgului de vechituri în zilele de duminică.

CITEȘTE ȘI: Modernizarea cartierului Gheorghe Șincai din Alba Iulia. Primăria cumpără serviciile de dirigenție șantier

Prin birourile primăriei se discută momentan de două locații, una care pare mai realizabilă, iar alta care ar putea aduce avantaje și dezavantaje.

Terenul de la Refractara

Prima locație ar fi în zona magazinului Ambient, pe terenul fostei fabrici Refractara, unde ar fi spațiu destul pentru desfășurarea unui târg de vechituri într-o zi de duminică. În majoritatea orașelor din țară, târgurile de vechituri sunt organizate undeva la marginea orașului.

Idee inedită, în Șanțurile Cetății

O altă idee luată în calcul și discutată prin primărie este amanajarea târgului, pentru zilele de duminică în Șanțurile Cetății, în partea nordică, mai exact în zona intrării de la spațiile Ryma.

Ideea unui târg de vechituri în zonele centrale, din orașele turistice, este pusă des în aplicare prin localitățile din Austria sau Germania.

Teoretic spațiu ar fi pentru organizarea unui târg în zona respectivă din Șanțurile Cetății, însă cu un regulament strict pentru cei care vin să vândă vechituri, dar și pentru cei care vin să cumpere.

Mai exact, ar fi nevoie de un control strict din partea Poliției Locale ca în timpul desfșurării târgului să nu fie aruncate gunoaie, să nu fie afectate zidurile Cetății, iar cei care vând și cumpără să aibă un comportament adecvat pentru zona în care se află.

Un târg într-o zi de duminică, în partea nordică a Cetății, ar mai anima zona respectivă și în linii mari ar fi o activitate inedită.

Cel mai probabil, potrivit surselor alba24.ro, mutarea ar urma să se realizeze prin primăvara anului 2023.

În proiectul de modernizare a zonei Gheorge Șincai este inclusă și construcția unui spațiu în care pe viitor să se desfășoare și activitatea târgului de vechituri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. al doilea

    miercuri, 31.08.2022 at 13:08

    in cetate nu e o idee rea insa sa fie targ de vechituri…slapi uzati, haine si alte mizerii care se vand in talcioc nu au ce cauta intr-un targ de vechituri.

  2. Salvati Alba iulia!

    miercuri, 31.08.2022 at 14:21

    Plesa & co. nu stiu cum sa plece mai repede de la conducerea primariei? Ce idei aberante de talcioc in mijlocul Cetatii.
    Si asa lasa toate masinile sa treaca prin santurile Cetatii, nu te mai poti plimba in liniste nici acolo.
    E incredibil cat de incapabili pot fi!

  3. Raul

    miercuri, 31.08.2022 at 14:54

    Mai bine îl mută în primărie, și acol e tot vechituri politice, poate mai colecționează primarul niște timbre 😅, eu propun să fie târgul în primărie, să mănânc o porție de mititei pe biroul lui primar 🤣

  4. pilu

    miercuri, 31.08.2022 at 16:27

    AL DOILEA.
    Şlapii uzaţi nu sunt deja vechituri, sau trebuie să aibe da la zece ani în sus vechime ? Bună idee cu Cetatea, mai ales că este doar temporară. Atunci aşi merge şi eu că nu am fost niciodată.

  5. Felix

    joi, 01.09.2022 at 07:34

    La ce produse s-au vândut până acum, Șanțurile Cetății nu este o idee „inedită” ci o idee tâmp…ă. Chiar nu trebuie transformată cetatea in ghena de gunoi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax