Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia vrea reabilitarea canalului colector de ape pluviale din Micești. Investiție de 470.000 de euro

Publicat

10 lucrari Primăria din Alba Iulia vrea reabilitarea canalului colector de ape pluviale din cartierul Micești. În acest canal ar urma să fie dirijate, pe lângă apele din precipitații de pe versanți și apele pluviale de pe strada Zlatnei, strada Scărișoara și celelalte străzi modernizate adiacente acestuia. Astfel, în ședința Consiliului Local de marți, 26 iulie, se propune aprobarea documentației tehnico-economice, faza DALI, pentru obiectivul de investiții „Reabilitare canal colector Hc 762 – Micești, Alba Iulia”. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 470.000 de euro iar lucrările vor dura un an. 

„În prezent canalele colectoare din cartierul Micești nu mai funcționează la parametri datorită colmatării în urma noii sistematizări urbane iar unele segmente sunt desființate de tot și de aceia se impune reabilitarea lor. De primă urgență se impune reabilitarea canalului Hc 762 cuprins în Inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al municipiului Alba Iulia aprobat prin HGR nr. 974/2002, anexa 2, poz. 43 în lungime de 1.588 ml, cu deversare în zona Zăvoi (Pravarie), urmând ca în etapa următoare să se reabiliteze și acestă zonă, inclusiv canalul de gardă până la vărsare în Ampoi”, se precizează în raportul de specialitate al proiectului.

În acest canal trebuie să fie dirijate, pe lângă apele din precipitații de pe versanți și apele pluviale de pe strada Zlatnei, strada Scărișoara și celelalte străzi modernizate adiacente canalului.

De asemenea, în baza hărților cadastrale de pe teritoriul administrativ al municipiului Alba Iulia se impune și reabilitarea canalului Hc 497 (L = 830m) care face legătura de la limita administrativă cu comuna Ighiu până la capătul canalului Hc 762. În urma ridicărilor topografice, lungimea reală a celor două canale este de 855 ml (Hc 497) respectiv 1607 (Hc 762).

Reprezentanții administrației locale împreună cu proiectantul au ales varianta refacerii colectorului la dimensiuni noi, având în vedere calculul debitelor generate de trama stradală aferentă și de zonele adiacente străzii Zlatnei (DN 74). Această variantă constă în decolmatarea colectorului și refacerea secțiunilor din beton pe toată lungimea, cu posibilitatea accesului auto pe majoritatea lungimii pentru lucrări de întreținere. Accesul exclusiv pietonal se realizează pe sectoare scurte maxim 50 ml.

Pentru asigurarea accesului și continuității canalului la intersecțiile cu trama stradală se vor realiza podețe tubulare din tuburi din beton de ciment Dn 600. Acestea au fost prevăzute și pentru a asigura accesul între două proprietăți vecine cu același proprietar.

Pentru zonele din gabaritul canalului, unde este posibil se vor crea spații verzi cu pământ de 30 cm grosime și se vor însămânța cu iarbă.

Valoarea investiției conform devizului general este de 2.108.550 lei (cu TVA), echivalent 470.900 euro din care C+M 1.822.833 lei (cu TVA) echivalent 407.102 euro.

Durata de realizarea a investiției este de 12 luni, iar lungimea totală a canalului colector este de 2.624 metri.

Sursele de finanțare se vor asigura din bugetul local și din alte surse legal constituite.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax