Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia vrea să cumpere un teren pe strada Mărășești cu 40.000 de euro. Primarul Pleșa ar vrea amenajarea unei parcări

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local, prin care ar vrea să cumpere un teren pe strada Mărășești. 

Este vorba despre un teren, proprietate privată a doi cetățeni, un teren de 561 de metri pătrați.

Terenul este situat lângă un imobil care aparține primăriei Alba Iulia unde pe vremuri a funcționat Grădinița numărul 3.

Acum în imobilul respectiv funcționează sediul ”Asociației Naționale Cultul Eroilor Regina Maria”. Terenul pe care Gabriel Pleșa ar vrea să îl achiziționeze ar costa aproape 40.000 de euro.

Potrivit proiectului de hotărâre, prețul pe care l-ar cere proprietarii terenului este de 39.720 de euro.

Contactat de alba24.ro, primarul Municipiului Alba Iulia a precizat ce are în gând cu acel teren.

Pentru terenul respectiv, Gabriel Pleșa a spus că ar avea două planuri. În primul rând să alipească cele două terenuri, cel pe care se află clădirea unde este acum grădinița.

Primul plan la care s-a gândit ar fi o parcare pentru locuitorii din zonă care nu au destul teren în curte pentru a parca și sunt nevoiți să parcheze pe trotuar sau chiar pe marginea străzii.

Al doilea plan la care s-a gândit ar fi să demoleze construcția veche și să terenul să fie folosit la o viitoare investiție pe fonduri nerambursabile.

Însă pentru a ajunge în posesia terenului, proiectul trebuie să fie votat de consilierii locali ai Municipiului Alba Iulia, în viitoarea ședință de Consiliu Local din data de 27 februarie 2023.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. dolfi

    miercuri, 22.02.2023 at 22:32

    asa ma, vedeti ca se poate, doar sa vreti. sau sa n-aibe interese meschine „consilierii”

  2. A

    joi, 23.02.2023 at 06:54

    Chiar am vrut sa zic, că e o problema cu parcările pe Mărășești, oamenii chiar nu mai au loc in curte … ați putea sa le faceți o parcare din banii noștrii, că și eu o mașină o bag la etajul 3 in sufragerie dar pentru a doua trebuie să mă tot învârt pe revoluției să îmi găsesc parcare plătită (in avans).

    De banii aia mai bine cumpărați niste semne cu parcare interzisa pe acostament/trotuar și la amenzi … sa vezi cum se muta filigoria/vita de vie din fața să facă loc la mașină ….

    Mai trebuie doar să puneți pe Mărășești interzis cu excepția riveranilor și e rezolvată problema cu parcările că doar pe toate străzile unde doar riveranii au voie din bani lor e făcută strada … sau nu?

  3. pilu

    joi, 23.02.2023 at 12:54

    Cumpăraţi tot terenul din centrul vechi, inclusiv fosta clădire a pompierilor, şi daţi drumul la sistematizare, că este ruşinos ca în centru să ai o parcare de toată praştia. Dacă nu a fost în stare să facă Stalin, că nu-l interesa nimic, acum e momentul să vadă lumea că se face ceva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax