Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia vrea să curețe canalul colector din cartierul Micești, pe o lungime de 1,2 km

Publicat

Primăria Alba Iulia a lansat, pe 29 mai, procedura de atribuire a unui contract privind servicii de curățare a canalului colector HC 762 din cartierul Micești. 

Potrivit reprezentanților administrației locale, în anul 2020-2021 s-a reabilitat canalul colector HC 762 din Micești, pe o lungime de 1,2 km, de la intrarea în localitatea Micești dinspre Șard, cu descărcarea în strada Zăvoi.

La momentul reabilitării canalul colector a fost curățat și s-a betonat pe toată lungimea, cu posibilitatea accesului auto pe majoritatea lungimii pentru lucrări de întreținere. Accesul exclusiv pietonal s-a realizat pe sectoare scurte de maxim 50 metri lungime. De asemenea, pentru asigurarea accesului la proprietăți și continuității canalului cu trama stradală s-au realizat podețe tubulare din tuburi din beton DN 600.

„În momentul de față canalul colector este parțial inundat și există depuneri vegetale, frunze, crengi, iarbă uscată, pământ, pietre, deșeuri din plastic aduse de ploi, cu o grosime medie de 10 cm, pe toată lungimea canalului colector. Depunerile împiedică evacuarea rapidă a apei și pot înfunda podețele”, se precizează în caietul de sarcini.

Astfel, au fost solicitate următoarele servicii:

  • vidanjare a 90 mc apă înmagazinată în canalul colector cu descărcare în rigola de pe strada Zăvoi
  • curățarea a 180 mc de depuneri de pe canalul colector: nămol, resturi vegetale, deșeuri din plastic, pământ, nisip și pietriș
  • curățarea vegetației de pe malurile canalului colector pe o lățime de 30 cm
  • transportul și depozitarea deșeurilor rezultate în urma curățării

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax