Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia vrea să demoleze o terasă din Șanțurile Cetății. Construcția aparține unui cunoscut om de afaceri din județ

Publicat

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Alba, Levente Hugo Bara, se judecă cu Primăria Alba Iulia. Motivul procesului este o construcție ridicată de acesta în Cetatea Alba Carolina. 

Primăria Alba Iulia vrea să demoleze construcția, iar patronul a acționat în instanță instituția. Este vorba despre terasa vinotecii Hugo, un spațiu aflat în Șanțurile Cetății Alba Carolina. 

În data de 13 februarie 2024, pe rolul Tribunalului Alba a fost înregistrat un proces în civil. Obiectul procesului este anularea documentului prin care primăria a dispus demolarea.

Terasă de termopan construită fără autorizație, în zona istorică

Momentan, procesul nu a primit un prim termen de judecată, în acest dosar.

Construcția pe care primăria o vrea demolată este o terasă cu elemente de termopan. Acesta se află în șanțurile Cetății, zona Bastionul Trinitarienilor. Potrivit primăriei, a fost ridicată fără autorizație de construire.

Este o construcție care constă într-o închidere pe trei laturi și cu acoperire terasă de acces. Lucrările au fost făcute pe o structură independentă față de zidurile Cetății. În interiorul zidurilor se află vinoteca.

Două trimiteri în judecată

Dispoziția pentru demolarea terasei din termopan a fost emisă de primărie în 2 noiembrie 2023. În 13 septembrie 2021, administratorul vintoecii a fost amendat de Primăria Alba Iulia cu 1000 de lei și l-au obligat să intre în legalitate.

Însă, acesta nu s-a conformat, iar doi ani mai târziu adiministrația locală a decis că edificiul trebuie demolat.

Un alt proces se desfășoară în paralel cu cel intentat în 13 februarie. La aproape 20 de zile de la emiterea dispoziției de demolare, patronul vinotecii a acționat Primăria în instanță.

Dosarul a fost îregistrat în 21 noiembrie 2023, iar în 7 februarie a primit o decizie din partea Tribunalului Alba. Levente Bara a cerut suspendarea executării actului administrativ prin care s-a dispus demolarea.

În 7 februarie 2024, magistrații Tribunalului Alba au respins cererea de suspendare. Decizia a putut fi contestată în termen de 5 zile.

Până când nu se vor termina ambele procese în civil, construcția nu va putea fi demolată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ioan Bocsa

    miercuri, 14.02.2024 at 20:18

    In tara aceasta oare toți își fac de cap? nu mai exista dreptate? pina unde merge expresie…mă tu ști cine sunt eu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax