Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia vrea să închirieze locuri din parcările publice, pentru hoteluri sau pensiuni. Proiectul, în consultare

Publicat

Primăria Alba Iulia vrea să dea în chirie locuri de parcare către hotelurile, pensiunile sau motelurile din oraș. Mai pe scurt o unitate de cazare să poată închiria locuri de parcare din cele publice, disponibile. 

Asta înseamnă ca o unitate de cazare din Alba Iulia poate să închirieze pe o rază de 250 de metri un anumit număr de locuri de parcare. Locurile ar urma să fie folosite de clienții hotelului sau a pensiunii.

Proiectul a fost în consultare publică

Proiectul prin care primăria vrea sa închirieze parcări publice unor privați se află în dezbatere publică până în data de 23 febrarie 2024.

Subiectul parcărilor este unul delicat în Alba Iulia, iar cetățenii au ocazia să depună propuneri sau sugestii.

Propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare, privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se depun în scris, în termen de 15 zile calendaristice de la data publicării prezentului anunț, respectiv până la data de 26.01.2024, h 13.30.

– ca mesaj în format electronic pe adresele de e-mail: adpp@apulum.ro

– prin poştă, pe adresa Primăriei Municipiului Alba Iulia, Calea Moților, nr. 5 A, Alba Iulia, Județul Alba, 510134;

– la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, la Registratură, la adresa:  Calea Moților, nr. 5 A, de luni până joi între orele: 7.30.-16.00 sau  vineri între orele: 7.30 – 13.30.

Este vorba despre o modificare la regulamentul de funcționare al parcărilor publice cu plata.

Schimbarea din regulament: parcări date în chirie către unități de turism

Se propune modificarea și completarea art. 33 din Regulament, prin modificarea aliniatului (2) și introducerea unui aliniat (5) care vor avea următorul conținut:

(2) Unităților hoteliere se poate închiria un număr de locuri de parcare,

 • reprezentând maxim 20% din numărul total necesar prevăzut de legislația specifică, din locurile de parcare publice disponibile pe o rază de maxim 250 m.

„(5)Prin excepție de la aliniatul (2), pentru realizarea investițiilor imobiliare din domeniul turismului (hoteluri, moteluri și pensiuni, cu dotările aferente),

 • care urmează să fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege – monumente, ansambluri, situri – inclusiv la anexele acestora, identificate în același imobil – teren și/sau construcții
 • la construcții amplasate în zone de protecție a monumentelor și în zone construite protejate, stabilite potrivit legii
 • la construcții cu valoare arhitecturală sau istorică deosebită, stabilite prin documentații de urbanism aprobate

se permite închirierea locurilor de parcare necesare funcționării în procent de maxim 60% din numărul total necesar prevăzut de legislația specifică, din locurile de parcare publice disponibile pe o rază de maxim 250 m, astfel:

 • a) Taxa pentru închirierea unui loc de parcare din cele prevăzute la art. 33 alin. (5) este echivalentul taxei pe zi/ ZONA O, 1 sau 2.
 • b) În cazul în care se dorește renunțarea la închiriere, în tot sau în parte (pentru o parte din locurile de parcare închiriate), în cazul locurilor de parcare prevăzute la art. 33 alin. (2) și alin. (5),
  • investitorul/ beneficiarul va face dovada existenței unor locuri de parcare situate într-o parcare privată amenajată și autorizată ca atare, pe o rază de maxim 250 m față de obiectivul turistic autorizat
  • locuri de parcare care vor fi notate în extrasul de carte funciară aferent imobilului, pentru obiectivul turistic autorizat și își vor menține poziția și vor funcționa pe toată durata de funcționare a obiectivului turistic.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Turistu

  sâmbătă, 27.01.2024 at 13:09

  Pt ce? Daca locatia nu are parcare proprie sa ofere locuri in parcarile publice, asa cum este in toata lumea civilizata. Dar noi autorizam unitatea de cazare s pe urma le inchiriem locuri de parcare….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax