Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia vrea să majoreze salariile pentru șef birou, polițiști locali și alte posturi contractuale. Noile venituri

Publicat

În ședința Consiliului Local Alba Iulia din 30 august se propune majorarea salariilor pentru o funcție contractuală de șef birou, pentru cele de polițist local cu studii medii și alte funcții publice din primăria municipiului. 

Printre altele, este luată în calcul ”complexitatea activităților și responsabilităților pe care le desfășoară șefii de birou”, pentru majorarea salariilor acestora.

Reamintim că una dintre măsurile de austeritate anunțat de Guvern la începutul lunii august este reducerea posturilor vacante din sectorul public și desființarea funcției de șef birou.

Prin proiectul de hotărâre de Consiliu Local, la Alba Iulia se propune majorarea salariilor de bază pentru funcțiile publice studii medii de:

  • referent, polițist local, agent securitate
  • și pentru funcția publică de șef birou, personal contractual

Majorările sunt propuse să intre în vigoare de la 1 septembrie. Potrivit reprezentanților primăriei, este vizată o singură funcție de șef birou – personal contractual, dată fiind discrepanța între salarii față de funcții similare.

”Analizând complexitatea activităților și responsabilităților pe care le desfășoară șefii de birou din cadrul Primăriei Alba Iulia, propun acordarea gradului II de salarizare pentru funcțiile contractuale de conducere, în baza art. 19, alin 1, din Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, începând cu data de 1 septembrie 2023”, de arată în proiect.

Potrivit art. 19, salariul de bază pentru funcțiile de conducere se stabilește de către conducătorul instituției publice, în raport cu responsabilitatea, complexitatea și impactul deciziilor impuse de atribuțiile corespunzătoare activității desfășurate.

În salariul de bază pentru funcțiile de conducere, atât la gradul I, cât și la gradul II este inclusă gradația aerentă tranșei de vechime în muncă, la nivel maxim.

Creșterea de salariu pentru șef birou – personal contractual:

Față de nivel decembrie 2022:

Creșterea de salariu propusă pentru referent, polițist local, studii medii:

Față de salariile de la ultima modificare din decembrie 2022:

Majorarea salariilor de bază propuse pentru personal contractual

Comparativ, nivelul din decembrie 2022:

De asemenea, se introduce funcția de inspector protecție civilă:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vaile

    sâmbătă, 26.08.2023 at 19:16

    mariti-le si dupa accea dati-i afara, incet parvule ca anul viitor urmati voi cu reducerile de personal numai sa treaca alegerile, ce ………credeti ca scapati , cat de inconstienti sunteti ca nu o sa mai fie bani la buget pt ca salariile sunt in crestere continuu

  2. Pripon Marius

    duminică, 27.08.2023 at 08:04

    Acest primar ia decizii total greșite,este bun doar de a călători in străinătate pe bani publici!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax