Connect with us
Publicitate

BLAJ

Primăria Blaj continuă digitalizarea serviciilor publice: Licitație pentru registru electronic de nomenclatură stradală

Publicat

Primăria Blaj continuă proiectului privind dezvoltarea si implementarea unui sistem electronic de digitalizare și simplificare a serviciilor publice oferite cetățenilor. Astfel, administrația locală cumpără servicii de elaborare a Registrului Electronic Național de Nomenclatură Stradală (RENNS) a municipiului și a localităților aparținătoare și componente, pentru simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni.

Registrul Electronic Național de Nomenclatură Stradală (RENNS) al municipiului Blaj va fi integrat funcțional/operativ în aplicația Sistem Informatic Geospațial (GIS) care va permite încărcarea și utilizarea hărților pentru servicii gestionate partajat de către primărie.

Primăria Blaj a lansat vineri, 8 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de elaborare a Registrului Electronic Național de Nomenclatură Stradală (RENNS) a municipiului Blaj și a localităților aparținătoare și componente.

Valoarea totală este estimată la 114.800 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, în urma finalizării contractului de servicii de realizare a unu Sistem Informatic Geospațial care să permită încadrarea și utilizarea hărților pentru servicii gestionate partajat de către Primăria municipiului Blaj, a fost identificată nevoia de a îmbunătăți aplicația GIS cu Registrul Electronic Național de Nomenclatură Stradală (RENNS) al municipiului Blaj și localităților aparținătoare și componente.

Având în vedere că Planul Urganistic General existent al municipiul Blaj nu dispune de o inventariere în teren a nomenclaturii stradale și a numerelor poștale, și că la întocmirea bazei de date pentru recensământul populației s-au constatat disfuncționalități în ceea ce privește nomenclatura stradală datorită noilor construcții, a parcelărilor imobilelor, a înființării noilor cartiere de locuit în municipiul Blaj, precum și neconcordanța între bazele de date existente la nivelul municipiului, respectiv impozite și taxe locale, registru agricol, urbanism, se impune actualizarea datelor existente la nivelul municipiului Blaj și localitățile aparținătoare și componente.

Municipiul Blaj deține un sistem GIS integrat PublicAdministration.on Map, de gestiune unitară a spațiului public, platformă creată de SC Fida Solutions SRL peste infrastructura de baza GIS de la Esri. Licențierea aplicației este pentru un număr nelimitat de utilizatori. Soluția este una de tip Web Gis, accesul la aplicație se face pe baza unui portal public, respectiv privat, iar datele GIS sunt publicate sub forma de servicii GIS pe un server GIS Esri.

Realizarea Sistemului Informatic Geospațial – GIS a presupus achiziționarea unei soluții complete (pachet produse și servicii) pentru managementul informațiilor legate de urbanism, patrimoniu și gestiunea teritoriului care să fie integrată funcțional și corelată cu informațiile deja existente în cadrul instituției, respectiv să completeze datele existente cu unele noi, specifice activităților de urbanism, patrimoniu și gestiunea teritoriului. GIS-ul (Sistem Informațional Geospațial) este cadrul care permite culegerea, gestionarea și analiza datelor. Acesta integrează mai multe tipuri de date, analizează locații spațiale și organizează straturi de informații în vizualizări utilizând hărți și scene 3D.

Sistemul GIS a completat gama de informații și servicii on-line furnizate prin proiectul SIPOCA 550, cu unele noi cum ar fi:

  • Emitere certificat de urbanism,
  • Eliberare decizii de impunere pentru terenuri și clădiri,
  • Eliberare certificat de intravilan/extravilan,
  • Emitere Autorizație de construcție,
  • Eliberare adeverințe terenuri agricole,
  • Emitere autorizație de intervenție în regim de avarie,
  • Eliberare certificat de nomenclatură stradală, etc.

De asemenea, prin intermediul hărții interactive pentru public, cetățenii vor putea vizualiza on-line unele informații, fără a mai fi necesară solicitarea acestora de la primărie.

Dezvoltarea și implementarea sistemului electronic de digitalizare și simplificare a serviciilor publice oferite cetățenilor municipiului Blaj, ținând cont de competențele partajate ale acestuia cu autoritățile administrației publice centrale, prin implementarea sistemului informatic geospațial (GIS) și completarea acestuia cu Registrul Electronic Național de Nomenclatură Stradală (RENNS) al municipiului Blaj și localităților aparținătoare și componente contribuie la îmbunătățirea activități de simplificare a procedurilor administrative și reducere a birocrației pentru cetățeni.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax