Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Blaj investește 420.000 lei în modernizarea celei mai mari piețe agroalimentare de pe Valea Târnavelor

Publicat

Primăria municipiului  Blaj a demarat lucrările de modernizare a principalei piețe agroalimentare  din orașul de pe Valea Târnavelor. Termenul de finalizare este luna mai a anului viitor, lucrările urmând să se deruleze în două etape, astfel încât activitatea pieței să nu fie întreruptă total. Lucrările pentru amenajarea  Pieței Agroalimentare Blaj au prevăzute în contract montarea de dale pe întreg perimetrul acesteia, canalizare, rigole, gard și porți de acces noi.

„Pentru că ne preocupă  producătorii agricoli din zonă, dar și pentru că nu am dorit să privăm blăjenii de produse proaspete, lucrările au început doar pe o jumătate din piață, celălalt sector fiind funcţional”, spune primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Decizia demarării acestei investiții  este  în strânsă legătură cu activitatea pieţei, edilii Blajului nedorind să priveze comercianții de principalul vad de desfacere a produselor agricole. Odată cu apropierea sezonului rece, legumele şi fructele s-au împuținat, așa că s-a putut da startul modernizării, după construirea halei pentru comercializarea produselor de origine animală.

Valoarea estimată a acestei investiții este de 420.000 lei, banii provenind, în cea mai mare parte, din veniturile pe care le-a înregistrat piața în ultimii 5 ani, dar şi din bugetul local. Firma care a câştigat licitaţia pentru această lucrare este „TIC Solution” SRL Turda.

Reprezentanții Primăriei Blaj susțin că necesitatea modernizării pieței este cu atât mai evidentă, cu cât, în ultimii ani, numărul producătorilor agricoli care folosesc piața agroalimentară a crescut în mod exponenţial. Legumele si fructele comercializate de aceștia au primit recunoaștere pentru calitatea si prețul practicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax