Connect with us
Publicitate

BLAJ

Primăria Blaj investește în infrastructura sportivă. Două proiecte pentru construirea unor baze sportive, depuse la CNI

Publicat

stadion blaj

Primăria Blaj a depus luni, 1 iulie, la Compania Națională de Investiții (CNI), două proiecte ce vizează construirea unor baze sportive de tip 1 și de tip 2 pe raza municipiului, a anunțat primarul Gheorghe Valentin Rotar. Potrivit acestuia, cel mai important proiect vizează reabilitarea bazei sportive din Parcul „Avram Iancu”, în cadrul căreia se vor construi și amenaja un teren sintetic de fotbal, cu instalație de nocturnă, la dimensiunile omologate de UEFA și FRF (105m x 68m).

„Municipiul Blaj a depus astăzi (n.r. – luni, 1 iulie) la Compania Națională de Investiții (CNI) două proiecte ce vizează construirea unor baze sportive de tip 1 și de tip 2 pe raza orașului nostru. Cel mai important dintre acestea are în vedere reabilitarea bazei sportive din Parcul „Avram Iancu”, în cadrul căreia se vor construi și amenaja, pe o suprafață totală de 13.200 mp: un teren sintetic de fotbal, dotat cu instalație de nocturnă, la dimensiunile omologate de UEFA și FRF (105m x 68m), un teren sintetic mic (20m x 40m), de asemenea echipat cu instalație de nocturnă, vestiare, tribune și locuri de parcare.

Primăria Blaj va reabilita tribunele și pista de atletism de la stadionul din Parcul „Avram Iancu”, astfel încât acesta să poată găzdui competiții sportive de nivel național și internațional.

Reabilitarea bazei sportive din Parcul „Avram Iancu” va face ca municipiul Blaj să beneficieze de un complex sportiv și recreativ de ultimă generație, în condițiile în care zona cuprinde Baza de agrement (cu trei bazine de înot, teren de tenis și teren sintetic de fotbal) și Bazinul acoperit de înot, ce va fi inaugurat în acest an.

Vezi și FOTO-VIDEO: Cum arată noul bazin acoperit de înot din Blaj. Stadiul lucrărilor și termen de finalizare

Baza sportivă de tip 2 va fi construită în zona Sălii de sport „Timotei Cipariu”, unde vor fi amenajate, pe o suprafață de 1.500 mp, un teren sintetic (dimensiuni 20m x 40m) dotat cu instalație de nocturnă, vestiare și locuri de parcare. Și aici se are în vedere realizarea unui complex sportiv unitar, care să cuprindă sala de sport, cele două terenuri sintetice de fotbal și terenul de tenis de la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu”.

În condițiile în care lucrările la Sala Polivalentă sunt în plină desfășurare, iar municipalitatea își propune și reabilitarea stadionului CIL, îmi doresc ca în câțiva ani Blajul să se poată mândri cu o infrastructură sportivă completă, care să creeze toate condițiile pentru viitorii sportivi și care, sper eu, să producă cât mai mulți campioni”,  a scris primarul Gheorghe Valentin Rotar, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 02.07.2019 at 16:07

    Jos palaria ! Si in Alba Iulia Stalin si cu acoliti sai, au dezafectat un teren de fotbal pentru a-si face un mall. Optica de afacerist, nu de primar. Bine ca am scapat de el.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax