Connect with us
Publicitate

BLAJ

Primăria Blaj va cumpăra tablete și laptopuri pentru elevii școlilor din municipiu. MĂSURI speciale pentru noul an școlar

Publicat

Primăria Blaj va cumpăra 933 de tablete și 111 laptopuri pentru elevii unităților de învățământ din municipiu, a anunțat primarul Gheorghe Valentin Rotar. Potrivit acestuia, pentru școlile cu număr mare de elevi se va încerca achiziționarea de termo scannere, pentru a evita aglomerația. De asemenea, fiecare școală va achiziționa măști de protecție și dezinfectant, iar elevii fără posibilități vor primi, în mod gratuit, măști.

„La Primăria Blaj am avut o întâlnire cu directorii și contabilii școlilor din Blaj, pentru a pregăti, în cele mai bune condiții, începerea anului școlar 2020/2021, conform regulilor specifice generate de pandemia de coronavirus. I-am asigurat pe toți ce responsabili de actul de învățământ că, atât eu, cât și colegii mei, vom face tot ceea ce ține de noi posibil pentru a acorda sprijinul necesar, astfel încât elevii și preșcolarii din Blaj să își desfășoare activitatea în siguranță.

Primăria Blaj va achiziționa 933 de tablete și 111 laptopuri, cu abonament de internet, conform necesarului solicitat de școli, pentru elevii tuturor instituțiilor de învățământ din oraș. De asemenea, fiecare școală va achiziționa măști de protecție și biocide (dezinfectant), iar elevii fără posibilități vor primi, în mod gratuit, măști. Încercăm să achiziționăm și termo scannere pentru școlile cu număr mare de elevi, astfel încât să evităm, pe cât posibil, aglomerația. În acest sens, vor fi amenajate circuite speciale de intrare-ieșire în fiecare școală. Elevii care prezintă, la intrare, o temperatură mai mare de 37,4 grade vor fi trimiși acasă și se va lua legătura cu medicul de familie al fiecăruia.

În ceea ce privește regulile privind desfășurarea anului de învățământ, în condițiile epidemiologice actuale, fiecare școală din Blaj, prin Consiliul de Administrație, va hotărî modul în care se va organiza procesul educațional în instituția proprie, în conformitate cu Ordinul Comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației și Cercetării. Școlile vor putea decide și dacă vor reduce de la 50 la 40 de minute durata unei ore de curs. Propunerile fiecărui Consiliu de Administrației vor fi avizate de către Direcția de Sănătate Publică Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba, urmând a fi apoi ratificate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba, pentru fiecare școală în parte.

Chiar dacă administrațiile locale au fost ocolite în luarea deciziei privind organizarea și desfășurarea anului școlar 2020/2021, responsabilitatea aparținând exclusiv școlilor, eu și funcționarii cu competențe din Primărie vom face tot ceea ce este posibil pentru a asigura, la Blaj, desfășurarea noului an școlar în cele mai bune condiții sanitare. La Blaj, în actul educațional, punem întotdeauna pe primul loc elevul, iar noi ne dorim ca acesta să beneficieze de cele mai bune condiții de studiu, fără nici un risc pentru sănătate.

În cadrul întâlnirilor pe care le-am avut, în această perioadă, cu directorii și contabilii instituțiilor de învățământ preuniversitar din Blaj, am observat o implicare totală a acestora și o dorință asumată de a asigura cele mai bune condiții pentru desfășurarea noului an școlar, care va începe în mai puțin de două săptămâni”, a scris primarul Gheorghe Valentin Rotar, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Lupu Andreea

    vineri, 06.11.2020 at 07:18

    La scoala din valea lunga nu se dau tablete ???sau copiii de aici nu Trebuie să învețe

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax