Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Ciugud a câștigat în instanță anularea unei corecții financiare de 40.000 de lei, aplicată unui proiect cu finanțare europeană

Publicat

Comuna Ciugud a câștigat în istanță anularea unei corecții financiare în valoare de 40.000 de lei aplicată pentru un proiect cu finanţare din fonduri europene. Este vorba despre sistemul interactiv grafic de management, implementat în Ciugud şi Berghin şi compus din 16 aplicaţii informatice evoluate şi interactive, dar şi despre sistemul de management al calităţii serviciilor ISO 9001. Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Administrației și Internelor a aplicat o corecție financiară invocând o lege de achiziții care în 2010 nu era intrată în vigoare.

Tribunalul Alba a admis contestaţiile formulate de Asociația Intercomunitară Ciugud – Berghin şi a dispus anularea unei note de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare întocmite de Ministerul Administraţiei şi Internelor, în luna octombrie 2012.

Primarul Comunei Ciugud, Gheorghe Damian, susține că proiectul implementat este unic în județ, iar corecția financiară aplicată, de 10%, respectiv 40.000 de lei „este o sumă foarte mare, reprezintă salariile angajațiilor Primăriei Ciugud pe două luni”. Damian a adăugat că implementarea acestui proiect a fost o mare dorință a sa şi a luat ca model activitatea unei administraţii publice locale din Spania.

Deși achizițiile pentru proiectul în cauză au fost avizate de Autoritatea de Management, corecţia s-a aplicat pe motiv că s-a restricţionat participarea la licitaţia publică pentru atribuirea  unui contract, fără cerinţa ca ofertantul să facă dovada experienţei similare în administraţia publică, arată edilul.

La momentul organizării licitaţiei şi al atribuirii contractului în 2010, nicio prevedere care să interzică o astfel de cerinţă nu era adoptată, iar soluţiile software achiziţionate priveau domenii ca urbanism, stare civilă, registru agricol, impozite şi taxe locale, domenii ce aparţin exclusiv administraţiei publice, potrivit aceleiaşi surse.

Corecţia financiară care a vizat un proiect cu finanţare europeană este singura aplicată proiectelor din comuna Ciugud şi Berghin.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax