Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Primăria comunei Horea din Munții Apuseni vrea să construiască o centrală fotovoltaică. Acord de mediu, solicitat la APM

foto: pixabay free

Publicat

Primăria Horea vrea să construiască în comună o centrală fotovoltaică cu o putere de 49,2 kW, pentru producerea energiei electrice pentru consum propriu. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat pe 21 noiembrie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Capacități de producere energie din surse regenerabile de energie pentru consum propriu, comuna Horea, județul Alba”.

Proiectul are ca scop construirea unei centrale fotovoltaice pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile. Aceasta urmează să fie amplasată pe un teren în suprafață de 5.879 mp.

Centrala fotovoltaică va avea 120 de panouri fotovoltaice de 410 W, puterea instalată fiind de 49,2 kW.

Panourile fotovoltaice vor fi montate pe o structură metalică tip Tracker, care va urmări soarele de la Est la Vest. Structura va fi fundată prin batere în pământ până la o cotă de maxim 2 m.

Spațiile dintre panouri vor fi însământațe cu iarbă, fiind transformate în pășune/fânețe.

Accesul la parcul fotovoltaic se va face din drumul național DN 1R. Drumurile din interiorul parcului vor avea o platformă de 3,5 m și vor fi realizate din piatră spartă împănată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nicu

    vineri, 24.11.2023 at 00:58

    Felicitări moților…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax