Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Cugir a cumpărat o aplicație școlară pentru elevii care învață de acasă. Teban: Evaluăm nevoia de laptopuri și tablete

Publicat

Administrația locală din Cugir a achiziționat o aplicație de management școlar pentru ca elevii din localitate, să își poată continua studiile de acasă.

Pentru a facilita accesul la folosirea aplicației, primăria a încheiat un contract cu un operator de telefonie mobilă, prin care toți elevii și profesorii din localitate vor primi în un SIM de date și trafic Internet de 4 GB luna, care le va permite accesul la aplicația Adservio, de pe orice calculator sau device, fix sau mobil.

Tot în baza contractului vor fi distribuite 2110 astfel de SIM-uri și vor fi create peste 4000 de conturi pentru elevi, profesori, directori și părinți.

Potrivit comunicatului emis de admisntrația locală, serviciul va fi gratuit până în data de 31 august.

În cadrul aplicației, lecțiile vor putea fi încărcate sub format audio-video, iar elevii vor putea interacționa prin intervenții directe sau întrebări.

Evaluarea eleviilor se va face prin teste și proiecte trimise de către profesori. Cadrele didactice, vor monitoriza rezența elevilor și vor pune note în catalogul electronic inclus în aplicație.

Părinții vor putea verifica situația școlară copilului, fiind infromați de prin intermediul mesageriei, din cadrul aplicației, de către rofesori, diriginte, secretariat sau chiar de conducerea școlii.

Platforma conține și servicii de secretariat, permițând stocarea și ordonarea datelor și generând tot felul de rapoarte necesare activității școlilor.

“Dorim să asigurăm un climat educațional favorabil continuării procesului instructiv-educativ, astfel că la nivelul localității noastre toate instituțiile de învățământ vor utiliza aceeași platformă.

Întreaga activitate școlară se va muta în mediul on-line, pe o aplicație complexă care permite efectuarea cursurilor, evaluarea și notarea elevilor, precum și transmiterea către părinți a întregii situații școlare a elevilor. În momentul de față sunt colectate datele de la viitori utilizatori și sunt demarate acțiuni de pregătire a profesorilor, elevilor și părinților în vederea utilizării aplicației.

Totodată, evaluăm nevoia de laptopuri și tablete, astfel încât elevii și profesorii care nu au acasă, să le poată închiria de la școală” a precizat primarul Adrian Teban.

(Sorin Giurcă)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax