Connect with us
Publicitate

CUGIR

Primăria Cugir a semnat contractul de execuție a centurii ocolitoare a satului Vinerea. Investiție de peste 11,5 milioane de lei

Publicat

Primăria Cugir a semnat miercuri contractul de execuție a centurii ocolitoare a localității Vinerea ieşi, astfel încât localitatea va fi ”scutită” de taficul zilnic spre oraș, inclusiv spre zonele industriale ale acestuia. Contractul de execuție a fost atribuit firmei S.C. Elis Pavaje, câștigătoare a licitației publice organizate de administrația locală. 

Termenul de execuție este de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar valoarea totală a investiției este de peste 11,5 milioane de lei. Banii provin din Programului Naţional de Dezvoltare Locală și bugetul local al orașului Cugir.

Viitoarea centură va fi conectată direct la DJ 704 la o distanţă de aproximativ 500 m de intrarea în localitate (dinspre Șibot), prin intermediul pasajului CF şi a unui drum de exploatare agricolă.

Drumul va urma aliniamentul liniei ferate, până la trecerea la nivel cu calea ferată (dinspre Cugir), unde se va uni cu str. Victoriei.

Potrivit primarului Adrian Teban, varianta ocolitoare crează condiţii de circulaţie bune şi sigure, și va avea inclusiv beneficii economice.

“În primul rând, crearea unei rute ocolitoare a localităţii Vinerea însemnă mai multă siguranță pentru participanții la trafic, atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietoni. În momentul de față, traficul dinspre și înspre Cugir trece prin mijlocul localității Vinerea, de la mașini mici până la TAF-uri cu lemne sau TIR-uri ale societăților comerciale, producătoare de piese auto, armament și muniție. Acest lucru implică o serie de riscuri, care vor fi eliminate odată cu direcționarea circulației prin afara localității. În plus, decongestionarea traficul reduce inclusiv timpul de transport al mărfurilor, aspect de mare interes pentru agenții economici din oraș. Tot la beneficii, putem enumera diminuarea poluării, a deteriorării continue a carosabilului și a structurii de rezistență a caselor, produse de autovehiculele de mare tonaj” a afirmat Teban.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cetatean

    miercuri, 18.09.2019 at 16:59

    Felicitari pentru Primaria Cugir!

    RUSINE pentru Primaria Municipiului Alba Iulia care nu a fost capabila sa faca o centura ocolitoare pentru tot traficul greu spre Muntii Apuseni (Zlatna, Abrud, Campeni ) ce tranziteaza artere importante din oras str. Al. I. Cuza, str. T. Vladimirescu, bld. Republicii, str. Motilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax