Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Cugir: Adunările publice PSD și ACL din oraş programate pentru vineri au fost interzise. Motivele invocate de comisia locală de avizare a cererilor

Publicat

Primaria Cugir Reprezentanții Primăriei Cugir anunță că, în urma întrunirii de miercuri, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice la nivelul oraşului Cugir a respins solicitările înaintate de către filialele locale ale PSD şi ACL privind organizarea unor adunări publice vineri, 14 noiembrie.

Motivul pentru care cele două cereri nu au primit avizul comisiei este că adunările publice ar fi urmat să aibă loc în aceeaşi perioadă şi pe trasee care se suprapuneau sau se intersectau, potrivit sursei citate.

Întrunită miercuri, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice la nivelul oraşului Cugir a analizat cele două cereri şi a constatat că sunt aplicabile prevederile art. 5 din legea 60/91, care interzice desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee, indiferent de caracterul lor.

Din acest motiv, comisia a emis deciziile Nr.1 şi Nr. 2 din 12.11.2014 prin care a interzis desfăşurarea celor două adunări ale filialelor locale PSD şi ACL Cugir, se arată în comunicatul transmis de Primăria Cugir.

Potrivit articolului 26 din Legea 60/90 cei care desfăşoară adunări publice interzise săvârşesc contravenţie pedepsită cu amendă cu prinsă între 1000 şi 10.000 lei. De asemenea, cei care participă la adunări publice interzise săvârşesc la rândul lor contravenţie pedepsită cu amendă între 500 şi 50.000 lei.

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice la nivelul oraşului Cugir este formată din primarul şi secretarul Primăriei Cugir, comandantul Poliţiei Orăşeneşti Cugir, şeful Poliţiei Locale Cugir şi reprezentantul Jandarmeriei judeţului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax