Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Cugir plătește 41.900 de lei pe consultanță pentru o aplicație pe POR. Obiectiv: iluminatul stradal

Publicat

Primăria orașului Cugir va plăti 41.900 de lei unei firme din Timișoara pentru servicii de consultanță. SC Expert Consulting SRL din Timișoara a fost angajată de administrația locală pentru elaborarea documentelor necesare accesării unui proiect POR pentru iluminatul public. Procedura de achiziție a fost cumpărarea directă prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice – SEAP și a durat mai puțin de două ore. Anunțul de achiziție a fost postat în data de 28 decembrie 2017, ora 10:17, iar atribuirea contractului a avut loc în aceeași zi, la ora 11:56.

Pentru acești bani, firma va trebui să elaboreze cererea de finanțare și toată documentația accesării POR Axa7 – PI 3.1 Iluminat public. Aceasta include realizarea si modelarea bugetului proiectului și verificarea cheltuielilor eligibile și neeligibile, pregatirea dosarului proiectului, depunerea cererii de finanțare prin aplicația electronica MySMIS, insoțită de toate documentele anexă, dar și asistență în perioada de precontractare, până la semnarea contractului de finanțare.

Proiectul primăriei vizează construirea, modernizarea, reabilitarea şi extinderea sistemelor de iluminat public stradal în orașul Cugir şi satele aparținătoare.

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional (AM POR) din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a lansat trei apeluri de proiecte, în valoare totală de aproximativ 96,4 milioane euro, pentru creșterea eficienței energetice în iluminatul public.

Unitățile administrativ-teritoriale din mediul urban pot depune cereri de finanțare timp de 6 luni, începând cu 18 februarie (ora 10.00) prin sistemul MySMIS2014. Valoarea proiectelor trebuie să fie cuprinsă între 100.000 și 5 milioane euro, 85% (80% pentru regiunea București-Ilfov) fiind suportată din fonduri europene.

Proiectele propuse vor avea în vedere investiții publice care cuprind înlocuirea cu lămpi cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață a lămpilor vechi, consumatoare de energie, reabilitarea instalațiilor electrice (stâlpi, rețele etc.), instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public, crearea/ extinderea/ reîntregirea sistemului de iluminat public în localitățile urbane, utilizarea surselor regenerabile de energie, precum și realizarea de strategii pentru eficiență energetică (ex. strategii de reducere a CO2) pentru proiecte finanțate din POR 2014 – 2020.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax