Connect with us
Publicitate

CUGIR

Primăria Cugir vrea să amplaseze un parc fotovoltaic cu peste 2.100 de panouri, la Vinerea. Acord de mediu, solicitat la APM

Publicat

Primăria Cugir vrea să monteze peste 2.100 de panouri fotovoltaice pe o pășune aflată în extravilanul localității Vinerea. Valoarea investiției ar urma să fie de peste 8,1 milioane de lei.

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire parc fotovoltaic – oraș Cugir”, propus a fi amplasat în extravilanul satului Vinerea, titular UAT Cugir.

Potrivit memoriului de prezentare, investiția propune dezvoltarea infrastructurii de producere a energiei electrice prin surse regenerabile la nivelul orașului, prin achiziționarea și montarea unui număr de 2.160 de panouri fotovoltaice.

Parcul fotovoltaic va consta din structuri metalice încastrate în fundații izolate din beton, organizate pe rânduri cu o proiecție la sol de circa 4 metri, și distanța între rânduri de circa 5 metri.

Pe structura metalică se vor monta panouri fotovoltaice cu aria de circa 2 mp, cu o greutate de circa 16-23 kg, în funcție de marcă.

Tot pe structurile metalice se vor monta și invertoarele trifazate, distribuite după principiul reducerii pierderilor de energie electrică produsă.

Panourile fotovoltaice ar urma să fie amplasate pe o pășune situată în extravilanul localității Vinerea, în suprafață totală de circa 9,5 hectare.

Valoarea estimată a investiției este de 8.171.600 lei, fără TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate