Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Cugir vrea să modernizeze 14 străzi şi să cumpere 6 autobuze hibrid, pe bani europeni

Publicat

Primăria Oraşului Cugir a înaintat spre finanţare europeană un proiect pentru modernizarea a 14 străzi din localitate, 49 de stații de autobuz şi achiziționarea a 6 autobuze cu propulsie hibrid, transmite administraţia locală. De asemenea, 70 de biciclete vor fi puse la dispoziția locuitorilor pentru utilizare cu titlu gratuit, în sistem bike sharing.

Sunt doar o parte dintre obiectivele proiectului “Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, depus marţi de către primărie, cu o valoare totală de 49.994.703,70 lei.

“Este un proiect important care vizează modernizarea străzilor din Cugir și Vinerea pe care se desfășoară transportul public”, precizează primarul Adrian Teban.

Vor fi reabilitate străzile: Principală (Vinerea), Victoriei, Stadionului, Ion Budai Deleanu, M. Viteazul (porţiunea nemodernizată), 1 Decembrie 1918, Rozelor, Ion Creangă, Tineretului, Alexandru Sahia tr. 2, Nicolae Bălcescu, Griviței, Râul Mic.

Totodată, va fi introdusă o nouă rută de transport public local către Cîndeni, denumită “Linia T3” și care se află în prelungirea liniei 1. Pe toate străzile menţionate anterior vor fi reabilitate şi extinse trotuarele şi vor fi înfiiinţate piste de biciclete. Pentru siguranța circulației rutiere se vor realiza lucrări de semnalizare verticală, de reproiectare a giraţiilor și a intersecțiilor în punctele de conflict și în zonele cu risc ridicat.

Pe lângă investiţiile în infrastructura stradală, proiectul vizează şi achiziţionarea a 6 autobuze cu propulsie hybridă, 70 de biciclete ce vor fi puse la dispoziția locuitorilor pentru utilizare cu titlu gratuit și 7 standuri cu 20 porți pentru găzduirea bicicletelor și software-ul aferent (sistem bike sharing).

În urma proiectului, cugirenii vor avea acces la 49 de stații de autobuz moderne, monitorizate video, cu sisteme de afişaj a datelor de călătorie a transportului în comun şi cu automate pentru eliberarea biletelor. Va fi implementat şi un sistem de e-ticketing care include automate de eliberare și reîncărcare carduri de călătorie.

Toate aceste investiţii vor costa 49.994.703,70 lei din care 44.829.120 lei vor fi fonduri europene nerambursabile, iar 5.165.583.70 va reprezenta contribuţia proprie a oraşului Cugir. Durata de implementare a proiectului va fi de 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare. Până atunci, administraţia locală cugireană va trebui să treacă toate etapele de evaluare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax