Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primărie din Alba, amendată cu 10.000 de lei de poliție, după ce un amstaff se plimba fără stăpân pe străzi. Proces în instanță

Publicat

O primărie din Alba a fost amendată de poliție cu 10.000 de lei, după ce un amstaff se plimba pe străzile unui sat aparținător. Este vorba despre Primăria Mihalț, care după amenda primită a mers în instanță, unde a cerut anularea. 

În data de 7 martie 2024, magistrații au dat o primă decizie în acest caz.

Motivul pentru care primăria a fost amendată este detaliat de magistrații Judecătoriei Blaj. Din câte se pare primăria nu avea un contract cu o entitate care să gestioneze câinii fără stăpâni.

Amenda a fost dată în data de 6 august 2023.

Motivul amenzii

Un agent de poliție a mers în satul Cistei după o sesizare din partea unui cetățean. Localnicul a sunat și a spus că un câine din rasa amstaff se plimbă pe stradă fără stăpân.

După verificările efectuate în teren, agentul de poliție a luat legătura cu viceprimarul comunei Mihalț pentru a-l ajuta în preluarea câinelui de pe stradă.

Însă potrivit motivării instanței, când viceprimarul a fost întrebat dacă exista un adăpost pentru câini fără stăpâni acesta a spus că nu.

Drept urmare, agentul de poliție a amendat primăria Mihalț pentru lipsa unui contract cu o entitate care se ocupă de câinii fără stăpâni.

În fapt s-a reținut că în data de 5 august 2023, ora 16,30 în urma sesizării unui cetăţean care a găsit pe domeniul public, în dreptul imobilului cu nr.4 în localitate Cistei, un câine din categoria celor periculoşi, rasa Amstaff s-a luat legătura telefonic cu un reprezentant al Primăriei Mihalț (viceprimarul) pentru a-l sprijini în preluarea câinelui în adăpostul public pentru câini fără stăpân, însă acesta a declarat verbal că Primăria nu deţine un asemenea adăpost.

De asemenea, viceprimarul fiind întrebat dacă primăria Mihalț a înfiinţat servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, acesta a declarat verbal că nu este înfiinţat acest tip de serviciu în cadrul Primăriei Mihalț, nu au încheiat contract cu nicio firmă de ecarisaj, au notat reprezentații IPJ Alba, în procesul verbal.

Ce a făcut primăria

După amenda primită, Primăria Mihalț a încheiat un contract cu o asociație din Blaj care se ocupă de gestionarea câinilor fără stăpâni.

Apoi a acționat în instanță IPJ Alba și a cerut anularea amenzii.

Magistrații i-au dat câștig de cauză primăriei.

Având însă în vedere faptul că imediat după constatarea contravenție și înainte de a-i fi comunicat procesul verbal contestat petenta a încheiat un contract de prestări servicii în vederea gestionării câinilor fără stăpân identificați pe raza comunei apreciem că aplicarea sancțiunii avertismentului este suficientă în cauză pentru a atinge scopul preventiv-educativ al sancțiunii contravenționale, au notat judecătorii.

Drept urmare au decis înlocuirea amenzii cu un avertisement.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    miercuri, 13.03.2024 at 12:07

    Și să plătească agentul cheltuieliile de judecată.

  2. Adrian Geamanu

    luni, 18.03.2024 at 19:38

    Daca qr fi muscat cainele inainte de semnarea contractului copilul sau o ruda a judecatoarei atunci ar fi fost caz pedepsit zdravan. Ce judecata in dorul lelii mai ales ca asemenea cazuri ar trebui pedepsite cu pedeapsa minima doar pentru puterea exemplului si pentru a atentiona factorii responsabili de neglijenta sau indiferenta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax