Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria din Baia de Arieș, fără bani pentru angajați. Salariile mărite consumă o jumătate din bugetul total

Publicat

Primăria oraşului Baia de Arieş nu are bani de salarii în 2018, din cauza majorărilor salariale. Noul fond de salarii înregistrează un minus de 730.000 de lei, spune un document al instituției, care detaliază cheltuielile bugetare pentru acest an. De altfel, administrația locală din Baia de Arieș cheltuie o jumătate din bugetul instituției pentru plata angajaților. Toate primăriile din județ vor trebui să își voteze bugetele pe anul 2018, până cel târziu îndata de 18 februarie. Este de așteptat ca multe alte localități din județ să nu aibă suficienți bani pentru plata angajaților din administrația locală. 

Situație încurcată la Baia de Arieș, din cauza majorărilor salariale. Primăria oraşului a publicat un draft al proiectului de buget pentru anul 2018 care arată că acesta ajunge la 4.604.160 lei (aproape 1 milion de euro). Potrivit documentului, bugetul este compus din suma de 3.194.160 de lei pentru cheltuieli de funcţionare, respectiv 1.410.000 la capitolul dezvoltare.

Cheltuielile de personal ale administraţiei locale se cifrează la 2.729.860 lei, din care se poate asigura de la buget doar suma de 1.998.110 lei. Diferența de 731.750 de lei ”nu se poate asigura la această dată datorită lipsei veniturilor bugetare” se precizează în draftul bugetului.

Speranța reprezentanților primăriei ține de o eventuală rectificare bugetară ulterioară.

Situaţia de la Baia de Arieş nu este singulară, cel puţin 20 de unităţi administrativ-teritoriale din Alba având mari probleme pentru asigurarea veniturilor salariale până la sfârşitul anului.

Populația orașului mai cuprinde aproximativ 2500 de persoane, majoritatea foști mineri ai exploatării Roșiamin, pensionari și persoane fără ocupație.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax