Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Primăria Lupșa cumpără un tractor dotat cu accesorii, pentru lucrări și intervenții în comună. Cât va costa utilajul

Publicat

Primăria Lupșa cumpără un tractor dotat cu mai multe accesorii. Utilajul va contribui la îmbunătățirea condițiior de trai, a serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și creșterea gradului de accesibilitate și asigurarea fluxurilor de circulație în comună, dar și la intervenția rapidă în caz de necesitate cu costuri mult mai reduse.

Primăria comunei Lupșa a lansat miercuri, 25 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unui tractor dotat cu remorcă, vidanjă, tocător de resturi vegetale cu braț articulat, lapă de zăpadă în „V” și sărăriță.

Valoarea totală estimată a utilajului este de 367.500 de lei, fără TVA. 

Prin achiziția utilajului se urmărește dezvoltarea serviciilor publice oferite locuitorilor comunei Lupșa cât şi investitorilor care vor crea noi locuri de muncă şi nu în ultimul rând turiştilor care vizitează comuna.

Potrivit caietului de sarcini, majoritatea drumurilor din comună, însumând cca 60 km parțial asfaltate și parțial pietruite necesită întreținere permanentă.

Perioada de iarnă în această zonă în comparație cu unele părți ale țării este destul de lungă, cu ninsori abundente, grosimea stratului de zăpadă putând ajunge în unele ierni și la un metru, ceea ce face necesar o deszăpezire permanentă pentru asigurarea circulației pe această perioadă a anului.

Primăvara prin topirea cantităților de zăpadă șanțurile sunt colmatate deseori, ceea ce necesită intervenția promptă pentru prevenirea spălării drumurilor și accesul la zone greu accesibile tot timpul anului.

Pe perioada de vară pot apărea ploi torențiale sau perioade ploioase îndelungate cu ocazia cărora râurile și pârâurile ies din curs cauzând pagube serioase pe terenurile învecinate aferente sau chiar în intravilanul localității, astfel că dotările specifice de intervenție ar putea reduce semnificativ valoarea și dimensiunea pagubelor.

Utilajul propus a fi achiziționat va deservi aceste activități prin mobilizarea și intervenție rapidă, putând reduce dimensiunea pagubelor.

Tractorul va avea locul de depozitare, garare la sediul Primăriei comunei Lupșa, pe un teren aflat în proprietatea comunei.

foto: arhivă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax