Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Mogoș vrea să capteze un nou izvor, pentru suplimentarea rezervei de apă care alimentează comuna

Publicat

Primăria comunei Mogoș vrea să capteze un nou izvor de apă, pentru suplimentarea rezervei care alimentează sistemul centralizat de alimentare cu apă potabilă. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat joi depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Îmbunătățire alimentare cu apă, comuna Mogoș, județul Alba”.

Vezi și ALERTĂ în Apuseni: AVARIE la golirea de fund a lacului Tăul Mare. Mesaj RO-Alert: Populația din zonă a fost evacuată din locuințe

Proiectul vizează asigurarea apei potabile în regim de funcționare permanent (24 ore/zi) și creșterea gradului de potabilizare a apei la nivelul exigențelor SR 1342/1991.

Potrivit memoriului de prezentare, comuna Mogoș deține un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă din surse proprii. Rezevorul de alimentare al comunei este alimentat din trei izvoare. Apa este tratată într-o stație de clorinare amplasată în gospodăria de apă.

Pentru suplimentarea rezervei de apă, Primăria comunei Mogoș dorește captarea unui izvor din torentul aparținător Văii Țupilor, pentru care s-a realizat un studiu hidrogeologic și unul de protecție.

Izvorul care se va capta se află la cota 1057 m. Conducta de aducțiune proiectată va fi din PEHD De 90mm PN16, PN10 și PN6 în lungime totală de 3.700 m, care va ajunge la stația de clorinare și la rezervorul existent de 200 mc situat la cota 886.54 radier.

Pe traseul conductei de aducțiune s-au amplasat două cămine de reductor. Primul cămin de reductor CR1 va fi amplasat la cota 897, iar al doilea cămin de reductor CR2 va fi amplasat la cota 792.

Pe traseul aducțiunii se vor amplasa 4 cămine de vane, golire, aerisire și cu reductoare de presiune. Căminele vor fi cu camere din prefabricate de beton armat în care se vor monta instalaţiile aferente. Dimensiunile căminelor vor fi în funcţie de numărul, mărimea vanelor care urmează a fi montate în cămine şi adâncimile de pozare a conductelor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax