Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Municipiului Alba Iulia a câștigat un nou proiect Erasmus+. 12 elevi de liceu vor vizita Irlanda de Nord. Condiții de înscriere


Publicat

13422331_1326571087372597_1584152838132846632_oPrimăria Municipiului Alba Iulia a câștigat un nou proiect Erasmus+, pe care îl va desfășura alături de partenerul său transnațional, REACH Across (Derry, Irlanda de Nord), în perioada vacanței de vară.

Proiectul P.L.A.C.E. va implica 2 grupuri de tineri (din localităţile Derry şi Alba Iulia) care vor participa în comun într-un program de activități și evenimente educative care se vor desfăşura în cele două ţări participante, în perioada vacanţei de vară 2016.

Echipa tinerilor din Alba Iulia va participa la o vizită în localitatea Derry (Irlanda de Nord), în perioada 5-14 iulie, urmând ca în perioada 1-10 august, echipa tinerilor din Irlanda de Nord să viziteze Alba Iulia, tinerii români fiind de această dată gazde. Activităţile vizate vor încuraja cetățenia europeană activă, integrarea tinerilor, implicarea şi responsabilizarea acestora în viaţa comunităţii și încurajarea conștientizării diversității culturale.

Pentru constituirea echipei de tineri, Primăria Municipiului Alba Iulia realizează o selecţie, în baza unor criterii ce vizează cunoaşterea limbii engleze şi rezultatele deosebite ale elevilor la învăţătură.

În urma punctajului obţinut, se vor selecta 12 elevi (6 fete şi 6 băieți), iar rezultatul selecţiei va fi făcut public prin afişare în data de 21 iunie, în cadrul instituțiilor de învățământ participante, la sediul Inspectoratului Școlar Judeţean Alba, pe site-ul oficial al primăriei, pe pagina oficială de Facebook a municipiului, cât și pe pagina oficială de Facebook a proiectului. În situația în care participanți selectați nu confirmă prezența până la data de 24 iunie, se vor selecta următorii participanți, în ordinea punctajului obținut.

Pentru a fi unul sau una dintre cei 12 elevi selectați, trebuie să îndeplinești următoarele criterii:

– Să fi beneficiat de bursă de studiu sau bursă de ajutor social pe semestrul I al anului școlar 2015-2016 (bursele acordate pe criterii medicale nu pot fi luate în considerare, deoarece activitățile proiectului presupun uneori efort fizic mediu și călătorie cu avionul)

– Să ai cel puțin media 9.00 pe semestrul I al anului școlar 2015-2016

– Să ai media 10 la purtare pe semestrul I al anului școlar 2015-2016

– Dacă ai participat la olimpiade județene sau naționale, la limba engleză sau la alte discipline, vei avea un avantaj la punctajul final

Ce alte condiții mai trebuie îndeplinite?

– Trebuie să fii disponibil/ă pentru a participa integral la toate activitățile proiectului: atât în luna iulie în deplasarea din Irlanda de Nord, cât și în luna august, când prietenii irlandezi vor veni la Alba Iulia. Nerespectarea acestei condiții va duce la obligativitatea de a returna întreaga suma cheltuită pentru participarea ta în proiect (aproximativ 1500 euro).

– Ambii tăi părinți trebuie să dea o declarație la notar, prin care își dau acordul pentru ieșirea ta din țară. În cazul divorțului sau decesului unuia dintre părinți, se vor aduce documentele justificative corespunzătoare.

Transportul, cazarea, masa și toate activitățile programului sunt asigurate integral din bugetul proiectului.

Data limită de înscriere este 15 iunie. Afișarea rezultatelor se va face în data de 21 iunie.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Restricții de circulație trei zile pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu. Lucrări și pe A10 Aiud-Turda. Atenționări pentru șoferi

Publicat

politie

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, timp de trei zile, circulația este restricționată pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș. Restricții sunt și pe A10, Aiud-Turda.

Porivit sursei citate, restricții sunt pe autostrada A1 Sibiu-Deva, a doua bandă pe sensul către Sebeș, între kilometrii 275 – 276+500 de metri, în zona localității Aciliu, județul Sibiu, unde se efectuează lucrări de reparații a suprafeței de rulare.

Pe autostrada A3 Turda-Borș, la kilometrul 18+050, în apropierea localității Sandulesti, județul Cluj, este restricționată a doua bandă, în intervalul orar 11.00 – 15.00, pentru lucrari de înlocuire a parapetului metalic;

De asemenea, restricții de circulație sunt și pe autostrada A10 Aiud-Turda, la nodul rutier A10 Bretea 5, municipiul Turda, județul Cluj. Astfel, în interval orar 16:00 – 18:00, se execută lucrări de înlocuire a parapetului metalic deteriorat.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu atenţie şi cu viteză redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Bogdan Lazăr, ALDE Alba: Alba Iulia – Orașul care nu vede, nu aude, nu vorbește?

Publicat

”Trăim în orașul în care ne prefacem că nu vedem, nu auzim și cu siguranță nu vorbim. Și asta de mai bine de 30 de ani. Avem aceeași conducere la primărie, aceeași „mentalitate” de guvernare locală, aceleași firme de casă, aceiași abonați la contracte…

Ne prefacem că nu vedem lipsurile reale care ne înconjoară și am învățat să ne mulțumim cu puțin. Aceeași conducere a primăriei, care ne arată cu o mână ce frumoasă este cetatea noastră, iar cu cealaltă mână, ca print-un truc magic bine învățat și repetat la perfecție de zeci de ani, ne vând și ne concesionează orașul NOSTRU prietenilor lor, pe bani de nimic.

PSD care de 30 de ani este in opoziție, nu a făcut nimic!! Nu vi se pare suspect?! Din 4 în 4 ani își negociază diverse posturi și simulează o opoziție fără consistență. Cum ar fi fost dacă Alba Iulia ar fi încăput pe mâna vechilor membri înregimentați sub “tătucu” Iliescu?

De ceva timp încoace mai avem și această nouă creație USR-PLUS, care pozează în marii salvatori ai României, dar se prefac că nu văd faptul că Gabriel Pleșa, candidatul lor la primărie, provine din rândul acelorași cadre de partid care ne conduc de 30 de ani.

Pus pe linie moartă și exilat din PNL, a dat bir cu fugiții la primul partid care l-a luat. Dragi alegători USR , chiar nu știți că imaculatul Gabriel Pleșa timp de mai bine de 15 ani a fost in cârdășie cu ei, când totul era numai lapte si miere si nu a zis nimic in timp ce Hava & Co ne-au arvunit orașul după bunul plac. Acum, subit și din senin, pediștii (pardon, liberalii) nu mai sunt buni. Și, culmea culmilor, cel care a fost partenerul și girantul tuturor hoțiilor de până acum, ne propune o schimbare?!?

Aud tot mai mulți oameni care spun că s-au saturat de Voicu si conducerea PNL si că nu există altă varianta sau că alții nu au șanse. Nu uitați: nemulțumiții din acest oraș sunt mai mulți decât lipitorii lor de afișe sau abonații la contractele primăriei… ÎMPREUNĂ avem o șansă!!

Motivul pentru care am ales să candidez este că eu cred cu adevărat în OAMENI, cred cu adevărat în puterea schimbării. Acesta este și motivul pentru care nu am venit cu liste de partid, cu aceleași proiecte reîncălzite din 4 in 4 ani, cu aceeași sală polivalentă promisă și fluturată de echipa lui HAVA-VOICU de la revoluție încoace…

Cu ajutorul fiecărui nemulțumit din acest oraș putem să învingem și să ne recuperăm orașul, să îl dezvoltăm durabil si sustenabil. Pentru prima dată ACUM chiar avem șansa unei SCHIMBĂRI adevărate. O schimbare de generație, o schimbare de mentalitate, o schimbare adevărată. Să ne recâștigăm orașul!” a scris candidatul ALDE Alba, pentru primăria Alba Iulia, Bogdan Lazăr. (P)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Stația de monitorizare a calității aerului din Sebeș, OPRITĂ de o săptămână, din cauza unei defecțiuni tehnice

Publicat

Stația de monitorizare a calității aerului din Sebeș este oprită de o săptămână, din cauza unei defecțiuni la alimentarea cu energie, au anunțat reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Alba. 

„Datorită unei defecțiuni tehnice, la echipamentul pentru asigurare a alimentării cu energie electrică – UPS, stația de monitorizare a calității aerului AB2 – Sebeș este oprită din data de 29.06.2020”, se precizează într-un comunicat publicat pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Alba.

Citește și Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului NU a sesizat incidentul de la Kronospan Sebeș. Ce nu măsoară autoritățile

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

MARȚI: Gazele naturale, sistate în OPT localități din Alba, din cauza unor lucrări. LISTA localităților vizate

Publicat

gaze, aragaz, ochi aragaz,

Pentru efectuarea unor lucrări la sistemul de transport al gazelor naturale de către Transgaz, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale în localitățile Aiud, Aiudu de Sus, Ciumbrud, Gâmbaș, Leorint, Rădești, Sâncrai și Miraslău, județul Alba, marți, 7 iulie, începând cu ora 21.00, potrivit unui comunicat de presă.

Reluarea serviciului de distribuţie a gazelor naturale se va efectua treptat, imediat după finalizarea lucrărilor de către Transgaz, cel mai probabil, miercuri, 8 iulie, începând cu ora 12.00, potrivit informării venite din partea operatorului de transport al gazelor naturale.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate